Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr. 8 ( Duistere vistripjes )
 

    
 
Leo vertelt nr. 8 ( Duistere vistripjes )


Iedereen die een vistrip voorbereid moet een aantal zaken op een rijtje zetten.
Je bent als de dood, dat je misschien wat vergeet, want dat kan je vistrip nadelig beïnvloeden.
Ben je meerdere keren alleen of met vismaten op visvakantie geweest, dan weet je zo ongeveer wel wat je nodig hebt en wat je mee moet nemen.Ik ken vismaten, die het inpakken overlaten aan hun vrouw.
Dat zou ik nooit laten doen en zeker niet door een vrouw, die geen affiniteit met vissen heeft of daar totaal geen interesse voor op kan brengen.
Je loopt als fanatiek visser kans, dat je de benodigde visspullen mist en soms is “in den vreemde” niet direct aan de ontbrekende spullen te komen.
Dan valt je vistrip letterlijk en figuurlijk echt in het water.

Dat doet mij herinneren aan een verhaal over een vliegvisser, die vijf keer per jaar naar het buitenland ging om daar te gaan vliegvissen.
Elke keer liet hij zijn hengelgerei door zijn vrouw inpakken en hoefde nooit extra te controleren of alles wel aanwezig was, want hij greep nooit mis.
Hij gaf haar een lijst en zij zorgde er voor dat alles voor hem klaar stond.

Ze vond het vreemd, dat hij geen foto’s meer maakte van hemzelf met in zijn handen prachtige gevangen vissen, maar met foto’s thuiskwam van op de grond liggende vissen en soms met helemaal geen foto’s van vangsten.Zijn gebruikte viskleding stonk ook zelden meer naar zweet en de geur van gevangen vissen en het aantal gebonden vliegen bleven na telling er van op hetzelfde aantal als dat ze had ingepakt.
Ze pakte al jaren zijn vliegendozen in en ze wist precies het aantal vliegen van elke doos in elk vakje en ze wist ook precies waar al het kleine materiaal in de vele zakjes van zijn vliegvisvest zaten en het aantal volle klosjes leadermateriaal, waar schijnbaar nooit iets van gebruikt hoefde te worden.
Ondanks dat zijn waadschoenen wel vochtig waren bleven ze steeds hetzelfde profiel behouden en leken al die jaren onverslijtbaar.

Tja, dan vraag je om moeilijkheden, dacht ze nog.
Ze nam de proef op de som en verwijderde alle vliegen uit zijn vliegendozen zodat hij direct de vliegen zou missen als hij er een aan zou moeten binden om te gaan vliegvissen.
Ze hoorde niks in de volgende dagen, geen telefoontje van haar verontruste man die zonder vliegen zat, nee, hij begon er zelfs ook niet over toen hij na de acht dagen vliegvissen thuiskwam.Ze wist nu zeker dat hij niet echt aan het vliegvissen was, maar dat er duistere bedoelingen achter zijn vistripjes zaten.
Wat jij kan, dat kan ik ook, dacht ze bij haarzelf en begon een relatie met haar buurman.
Deze keer had ze zijn vliegvisvest niet ingepakt.
Bij de eerstvolgende vistrip sliep ze al een paar uur later met haar buurman in het bed waar ze met haar man de wittebroodsweken had gevierd.
Ditmaal had ze zijn reels met vliegenlijnen niet ingepakt.
Telkens wanneer hij vertrok was het feest in hun slaapkamer en ze genoot elke minuut van de buurman en telkens ontbrak er iets aan zijn uitrusting en hij bleek het nooit in de gaten te hebben.
Op een gegeven moment kreeg ze enkele dagen na zijn vertrek een brief in de bus.

Het was een brief van haar man, want ze herkende het handschrift direct.
Geschrokken scheurde ze de brief open en haar ogen vlogen over de geschreven regels.
Schat, schreef hij haar, een jaar geleden heb ik een paar miljoen in de staatsloterij gewonnen en heb stiekem een restaurant gekocht in het land waar ik regelmatig vis.
Mijn bedoeling was om je te verrassen en je mee te nemen naar deze prachtige plek, maar door de verbouwingen en restauratie heb ik geen tijd gevonden om echt te vliegvissen, dan soms een paar uur in enkele dagen.
Het restaurant is gesitueerd aan het viswater waar ik zeer graag mijn vliegenhengels hanteer, maar ik heb gemerkt, dat je steeds vaker vergat om al mijn visspullen in te pakken en ik vroeg mij op een gegeven ogenblik af hoe dat kwam.Ik heb daarom iemand ingehuurd en kwam er achter dat je een verhouding met de buurman hebt.
Waarschijnlijk kan je bij hem vinden, wat ik je waarschijnlijk niet kan bieden en ik zou het jammer vinden als ik je geluk in de weg zou staan.
Blijf jij maar in het huurhuis zitten of trek bij je buurman in, want terwijl ik dit zit te schrijven in mijn riante kamer met uitzicht op de prachtige heuvels en met het viswater voor de deur, kan mijn nieuwe vriendin niet van mijn lijf afblijven.
Het ga je goed en je hoeft mij niet te traceren via de dagstempel van deze brief, want die is onderweg naar mijn restaurant in een ander land gepost.
Aangezien je nooit de moeite hebt genomen er achter te komen waar ik mijn visvakanties houd, wordt het wel erg moeilijk voor jou om te weten waar ik mij nu bevindt, aangezien ik hier onder een andere naam bekend sta.Strakke hengel! 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator