Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 13 ( Onweidelijk gehaakte vis )
 

    
 
Leo vertelt nr 13 ( Onweidelijk gehaakte vis )


Omdat ik wel eens een snoekbaars oneigenlijk haak ( lees: niet in de bek) maar soms in de buik, wang of vin, wilde ik weten hoe dat toch zou komen.
Mijn vismaten, die dat soms bij mijn gevangen snoekbaarzen zien, geven mij de schuld van onweidelijk vissen en vissen die zo door mij gevangen worden tellen dan niet mee in aantallen.Het lijkt dan net of je zit te harken of te stropen om ook aan je visje te komen.
Niets is echter minder waar.
Ik was toch eigenlijk wel geïnteresseerd hoe dat zou komen en ben toevallig tegen een passage in Total Fishing aangelopen waarin het uitgelegd is.

(Uitleg door snoekbaarsvisser Jan van de Linde) Snoekbaars is soms ‘speels‘ met de aasvis. Het gebeurt regelmatig bij het vissen met de drachkovitch takel, dat je een vis haakt in de kop of onder in de buik. Onverklaarbaar? Neen, de snoekbaars die je haakte zag in jouw aasvis een ‘rustverstoorder‘ eerder dan voedsel en gaf je aasvis een kopstoot, een slag met de staart of ging er gewoon op liggen! Je vangt dan slepend, verticaal met de shad of trollend geen vis omdat de glasogen uiterst passief zijn en rusten tegen de bodem.
Tot zover de uitleg.

Deze foto laat dus zien, dat de snoekbaars op de shad is gaan liggen

Dat is werkelijk een pak van mijn hart, aangezien ik door menige vismaat versleten werd als een snoekbaarsvisser die of veel te laat een aanbeet registreert en op zo’n manier veel snoekbaars onweidelijk haakt of stiekem zit stropen in een dichtbevolkt snoekbaarsbestand.Nu weet ik, uit deze uitleg, dat ik eigenlijk een hele goede roofvisser ben en dat ik de kritiek die mijn vismaten leveren naast mij neer kan leggen en wel om de volgende reden.
Omdat ik zo scherp vis!!!, registreer ik zelfs een ligger op mijn aangeboden shadje, een kopstoter of een staartstomper en het registreren daarvan is geen sinecure, kan ik je vertellen.Ik ving zelfs een tijdje geleden snoekbaarsje, die bijna net zo groot was als mijn aangeboden shadje en dat op 8 meter water.
Dan heb je wel een supergevoel in je vingers en handen en vis je wel heel scherp, als je dat kunt registreren.
Eigenlijk ben ik best wel een beetje trots.
Dus jongens, jullie kletsen maar wat en jullie zijn gewoon jaloers op mijn fenomenale techniek.
Ahum.
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator