Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 14 ( Vervroegde pensionada )
 

    
 
Leo vertelt nr 14 ( Vervroegde pensionada )


Het is zover.
Vandaag is het 6 november 2009 en ik heb van mijn werkgever vernomen, dat ik niet meer hoef te komen om te werken.
Ik ben nu 61 jaar en tot mijn 63ste verjaardag krijg ik elke maand mijn volledige salaris als een soort VUT regeling van mijn werkgever en vanaf 63 jaar ga ik in de FPU (Flexibel Pensioen en Uittreden) tot mijn 65ste verjaardag.
Daarna krijg ik een behoorlijk pensioen, aangevuld met AOW.Na een ingrijpende reorganisatie, waarbij ik mijn baan als hoofd pandhuis ( bank van lening) verloor en ik als bemiddelingskandidaat als herplaatsbare ambtenaar werd betiteld, ging mijn gezondheid zienderogen achteruit door opbouwende stress en lichamelijk onwelzijn.
Ik had al 3 hartinfarcten in de loop der jaren achter de rug en een openhartoperatie in 2006 met vier bypasses en ik kon daarvoor al afgekeurd worden, maar ik wilde toen per se aan het werk en ik re-integreerde weer in mijn oude functie hoofd pandhuis, niet wetende dat deze functie twee jaar later opgeheven zou worden.

Ondanks mijn inspanningen en plichtsbetrachting om mijn werkzaamheden op te pakken en waarbij ik op advies van de bedrijfsarts, huisarts en cardioloog stress moest vermijden, werd ik juist enorm gestrest door het wegvallen van mijn functie.
De prognose van mijn cardioloog dat ik tien tot vijftien jaar van mijn openhartoperatie kon genieten voor ik weer last zou krijgen van mijn cardiovasculaire problemen, waren toen waarschijnlijk te gunstig gediagnosteerd en zouden door stress eerder kunnen optreden.Iedereen die mij kent, weet, dat ik niet achter de geraniums ( eigenlijk zijn het pelargoniums) ga zitten, omdat ik nog vol met ideeŽn zit om heerlijk te gaan vissen, te gaan tekenen en verhalen ga schrijven .
Gelukkig hoef ik mij niet te vervelen omdat ik kan roofvissen, witvissen, karpervissen en vliegvissen en dat blijf doen tot ik mijn hengels niet meer op kan tillen.

Toen ik hoorde, dat ik niet meer hoefde te werken, viel er zeker honderd kilo van mijn schouders af en na 37 jaar gemeentedienst en in totaal 47 jaar een arbeidzaam leven te hebben gehad( ik begon toen ik 14 jaar was), gaat het grote genieten nu beginnen.
Nu ik dit zit te schrijven, besef ik nog steeds niet volledig dat het werken voor mij voorbij is en denk nou niet, dat ik lekker uitslaap tot 10.00 uur en van de nacht een dag maak, nee, ik heb al een aantal afspraken achter de rug met fanatieke sportvissers die net als ik klaarstaan om aan een fijne visdag te beginnen.
Minstens de volgende twee decennia (dat hoop ik tenminste) zul je mij of samen met een vismaat regelmatig aan de waterkant zien en mij zien genieten van mijn hobby vissen, voorzover mijn gezondheid dat toelaat.
Kom, ik ga mijn hengels maar eens klaar zetten en ik knijp nog even in mijn arm of ik niet aan het dromen ben.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator