Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 15 ( Vissen? Blijf wat meer thuis! )
 

    
 
Leo vertelt nr 15 ( Vissen? Blijf wat meer thuis! )


Ga nou niet teveel vissen nu je met pensioen bent, zeiden twee goede vismaten van mij, anders doe je dat een half jaar en dan kijk je voor de rest van je leven geen hengel meer aan.
Ik keek even vreemd op bij deze opmerking en zeker toen ik deze opmerking elk door hun apart op twee verschillende locaties te horen kreeg.Ja, want je zal de laatste niet zijn die daar ook last van kan krijgen, vervolgden zij met hun verhaal.
De vissers die wij kennen gingen ook veel te veel vissen en die kijken nu geen hengel meer aan, erger nog, de hele animo om te vissen is gewoon weg.
Je gaat nu drie , soms vier keer in de week vissen en dat is gewoon teveel.

Nou breekt mijn klomp, zou boer Guus zeggen, oefen je eindelijk je hobby uit omdat je zeeën van tijd hebt en dan zitten anderen je dat af te raden omdat je dan misschien wel teveel je hobby uitoefent.
Hoe kom je daar nu bij, was mijn verbaasde antwoord, hoe kan je mij nu vergelijken met de eerste de beste huis, tuin en keukenvisser?, een visser, die af en toe in het weekend (met mooi weer) een hengeltje uitgooit in een naburige sloot of een vliegvisser, die slechts een keer per jaar een paar dagen naar de Kyll in Duitsland gaat vissen, was mijn verongelijkte antwoord.
Dat ben ik toch niet.Ik ga zelfs met smerig regenweer vissen, in de sneeuw, stormachtige winden, hagelbuien en bijtende koude, dan kun je mij toch niet met de eerste de beste “visser” vergelijken, zelfs jullie gaan de deur dan niet meer uit.
Vergeet niet, dat ik dan voldoende stof tot het schrijven van visverhalen voor mijn site heb en nog veel meer inspiratie op doe voor mijn getekende strips en mooie foto’s kan maken van de gevangen vissen en natuur.Het is niet alleen het vissen, maar het hele complete pakket en in de meeste gevallen deel ik dat met een vismaat of vismaten, die samen met mij gaan vissen, want slechts 2 x ben ik tot nu toe alleen gegaan en daar was mijn vispret niet minder om.
Ik keek ze peinzend aan en deze vismaten, die ik al 20 jaar ken, zijn ook niet de eerste de beste vissers, en ze hebben het echt goed met mij voor.

Je zult het zien en meemaken, was hun antwoord.
Kijk, daar ben ik nu erg benieuwd naar, want ik heb 37 jaar voor dezelfde werkgever gewerkt en ben al 39 jaar met dezelfde vrouw getrouwd en als er een, een doorzetter is, dan ben ik dat wel.
Het vissen opgeven omdat ik het teveel uitoefen?
Ik dacht het niet!
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator