Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 16 ( Visloze dagen )
 

    
 
Leo vertelt nr 16 ( Visloze dagen )


Als er ťťn spelbreker is die mij het vissen onmogelijk maakt, dan is dat het weer.
ZeeŽn van tijd heb ik vandaag de dag, door mijn pensioneren en die vele heerlijke uren kan ik niet invullen met mijn grootste hobby, vissen!Hoofdzakelijk wordt mij het vissen onmogelijk gemaakt door de vorst.
De sloten en vaarten zijn dicht gevroren, zodat mijn aasje niet de vis kan bereiken om dit tot zich te nemen.
Vreselijk!
Alleen de grote rivieren zijn nog open door de regelmatige passerende scheepvaart, maar door de voorspellende weersprofeten op de tv, wordt alle hoop om te vissen de grond in geboord, omdat de wegen met ijzel of centimeters sneeuw onbegaanbaar worden voor een auto met achter zich een boot op een trailer.

Ik kan wel janken.
Hoe houdt je een rijpere gepensioneerde visser in gareel?
Wat weerhoudt mij om niet mijn goudvis in de ronde kom uit razernij voor zijn kont te schoppen en dat ik mijn pas gekochte wormen niet met een wormenschaar in zeventig stukjes knip.

Ook de maden in mijn madendoos proeven mijn frustratie, want geen enkele made durft zich te bewegen, als ik de deksel open doe, op straffe van geplet te worden onder het profiel van mijn laars van maat 44.
En je weet het, dat is een zeer grote opgave voor die altijd krioelende wezentjes.

Mijn voorraad drank slinkt ook erg snel.
Je kunt gewoonlijk niet nuchter tegen deze feiten aan kijken, dus je neemt je voor, de hele hap te overgieten met een alcoholische versnapering.Dat voornemen was ook al geen goed idee, aangezien daar veel pecunia (geld) in gaat zitten en je eigenlijk de hele dag met een verliefde bezopen blik naar je hengels zit te kijken.
Tja, wat moet ik dan?

Ik heb mijn visspullen al drie keer gecontroleerd, mijn viskoffers al vele keren opnieuw ingericht, de schuur al twee keer op een andere manier ingedeeld en mijn shads voor te verticalen al twee keer in andere dozen gedaan om het overzicht te houden, maar door al die veranderingen weet ik niet eens meer waar alles precies in is opgeborgen.

Ik word midden in de nacht badend in het zweet wakker en kan dan direct mijn vochtige lakens verschonen, want de nachtmerries die over leeggeviste zeeŽn, rivieren en sloten gaan, grijpen mij naar de strot en ik vrees de dag dat ik al mijn hengelspullen weg kan gooien door gebrek aan levende vissen.Kom, ik pak maar weer mijn fotoalbums met mooie plaatjes van door mij gevangen vissen en ik lees weer de opgetekende verhalen op mijn eigen site, want daar krijg ik nooit genoeg van en zo worden mijn lange, zeer lange visloze dagen ingevuld.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator