Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Karperverhalen|| Rod Pod perikelen
 

    
 
Rod Pod perikelen


Toen ik pas begon met karperen had ik geen geld over voor een deugdelijke rod pod.
Ik gebruikte toen een paar losse steunen (banksticks) om mijn karperhengels op te leggen en heden ten dage wordt dit nog steeds door velen gebruikt.
De steunen zijn in de loop van de jaren mooier geworden, functioneler, ze zijn uitschuifbaar en in hoogte te stellen en zijn van aluminium en Rvs verkrijgbaar.
In de steunen is schroefdraad aangebracht zodat je allerlei hulpstukken er op kunt schroeven en het voordeel is, dat alle steunen hetzelfde schroefdraad hebben, zodat de hulpstukken uitwisselbaar zijn.Een rod pod spreekt toch vele karpervissers tot de verbeelding en wat is handiger, dan twee of drie hengels op een dezelfde rod pod.
Alles bij de hand, geen geloop van de ene steun naar de andere meer en alle hengels liggen er heel overzichtelijk bij.

Euro Rod Pod

Op naar de hengelsportwinkel en even uitvoerig oriënteren of er misschien een rod pod verkocht wordt voor een bepaald bedrag die je daar voor uit getrokken hebt en geloof me, die hebben ze voor elke beurs.
Je keus valt op twee betaalbare rod pods en na het kritisch bekijken er van, valt je keus op die ene.Je bent als een kind zo blij, dat je nu ook een rod pod hebt.
Als je de rod pod een tijdje in gebruik hebt, dan merk je toch een paar ongemakken.
Hij is eigenlijk veel te licht want als je de ene hengel er af haalt dan heeft de rod pod de neiging om naar een kant om te vallen.

Hij is ook een beetje wiebelig en ziet er ineens een beetje goedkoop uit en je bent bang dat als je een flinke aanbeet krijgt van een stoere karper, dat de karper de hele zaak het water in kan trekken.
Het vertrouwen in de rod pod wordt steeds minder en op een dag ben je er aan toe dat je een andere wilt.Ditmaal ben je beter voorbereid, omdat je door de gebrekkigheid van de vorige rod pod opmerkzaam bent gemaakt wat je liever wel bij een rod pod ziet, n.l. stevigheid en een betere balans als je een hengel er van af haalt.
Hij moet ook een beetje gewicht hebben en het oog wil ook wat, dus je kijkt en zoekt en ineens kan je een keus maken in het doolhof van tientallen rod pods.
Je hebt wat afge-Googled en vele rod pods gingen je ogen voorbij.
Die moet het worden, je weet het zeker. Hij kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.

Magic Rod Pod van Anaconda

Je vertrouwen in je aangeschafte rod pod is ijzersterk en een genot om naar te kijken.
Thuis heb je hem al in de kamer of in de tuin opgezet, want je wilt weten hoe die precies in elkaar gezet moet worden en na even uitdokteren weet je hoe het moet.
Je legt je hengels er op en je kijkt trots naar je nieuwe complete rod pod en je droomt weg naar een karperwater waar de zon schijnt en je net een karper aan de haak krijgt.Je kunt geen genoeg van je nieuwe rod pod krijgen en je “oude” rod pod kijk je nooit meer aan en die ligt ergens achteraan in de schuur.
Af en toe gebruik je bij een korte karpersessie toch ineens je losse banksticks, want het gesjouw met je rod pod, want die weegt eigenlijk best wel zwaar, al is hij van aluminium, is je soms net te veel en een paar steunen zijn sneller gepakt en wegen (bijna) niks.
Langs de waterkant zie je ineens karpervissers met in jouw ogen mooie rod pods en je herinnert je dat je ook een mooie rod pod thuis in de schuur hebt liggen.
Eigenlijk zonde, denk je dan en je neemt je voor om hem weer mee te nemen op je karpersessies en hem weer te gebruiken.
De rod pod neem je inderdaad weer in gebruik, maar helemaal tevreden ben je niet meer.

Handgemaakte Rod pod van Frank Lust

Het laat je niet los.
Je had die andere rod pod van die ene kerel gezien en die heb je al opgezocht via Google en andere sites.
In jouw ogen is dat dé rod pod voor stoere karpervissers en je verlangen naar deze rod pod groeit met de week.
Eigenlijk voel je je een beetje schuldig, want je huidige rod pod is ook een prachtig ding en daar kun je best mee voor de dag komen.
Je loopt een tijdje met het idee om toch die ander aan te schaffen, maar de prijs houd je nog tegen.

Tot je plots, een advertentie ziet van die karpervisser, die zijn eigen ontwerp aanprijst en zijn ultieme rod pod met je wil delen door het ontwerp ook voor jou te willen maken en hem dan aan je wilt verkopen.

Rod Pod ontworpen door Frank Lust met gebogen buzzerbars

Zoiets heb je nog nooit gezien.
Je gloeit helemaal.
Wat een deugdelijke rod pod. Helemaal van RVS, loeizwaar dus enorm stabiel en wat een prachtig lijnenspel.
Alles is zwaar, maar dat deert je ineens niet meer en hij is subliem afgewerkt, handgemaakt en er zullen maar weinig karpervissers aan de waterkant zijn die niet deze rod pod in zijn bezit zou willen hebben.
Nog nooit heb je zo’n uniek exemplaar gezien en je gaat overstag en je bestelt hem.Overgelukkig neem je het zware pakket van de bezorger over en je pakt hem direct uit.
Je ogen laten de rod pod niet los en een warm gevoel overstroomt je en wat een snoepje heb je in huis gehaald.
Als je hem met trillende handen in elkaar zet dan zie je met elk onderdeel hoe gaaf deze rod pod er uit gaat zien in de werkelijkheid.
Je neemt je voor dat je de andere rod pod van Anaconda gaat gebruiken voor de barbeelsessies aan de grote rivieren want die is een stuk stabieler dan die aluminium steun die je nu gebruikt.

Etang de La Horre

Voorlopig is je rod podhonger gestild en ben je weer voor vele jaren dik tevreden.
Ja toch?
Of (weer) niet? 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator