Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 19 ( Personal Best )
 

    
 
Leo vertelt nr 19 ( Personal Best )


Het is nu 1 januari 2010.
Dit wordt weer een jaar waarin ik een aantal PB’s ( personal best) ga realiseren, tenminste, daar heb ik het grootste vertrouwen in. Nee, dat neem ik mij voor!
Mijn visvrienden roepen niet voor niets: “Wat heb jij toch met grote vissen?” en aan die eer moet ik natuurlijk voldoen.
Ahûm.Toch zijn er een paar vissoorten waar ik vrijwel geen moeite voor hoeft te doen om ze groter te vangen en dat zijn de brasem, de winde en de barbeel.
De rivier de Waal herbergt vele grote vissen en er zitten er vast wel een paar bij, die mijn naam dragen.
Er ligt ergens op de bodem een strijdlustige barbeel van meer dan 67 cm op mijn aangeboden aas te wachten, er kijkt een prachtige sprankelende winde van meer dan 54 cm naar mij uit, maar er zwemt ook een stoere vloermatbrede brasem groter dan 63 cm in het rond.Ik ga deze vissen met hernieuwde krachten, met ander materialen en verbeterde technieken bevissen want ik heb in het riviervissen heel veel plezier gekregen.
Riviervissen op witvis heb ik jaaaaaren eerder moeten doen, maar ja, je kent het spreekwoord: onbekend maakt onbemind en dat gaat hier zeker op.

Alleen jammer, dat ik er een uur voor moet rijden, maar dat heb ik er voor over.
De vissen in grote rivieren zijn over het algemeen veel sterker en worden veel groter door de soms sterke stromingen en het grotere voedselaanbod. De staartvin van de brasem is ook breder en krachtiger, dan die van hun broertjes en zusjes in de binnenwateren.Mijn nieuwe vispas voor 2010 is al binnen, maar voor het riviervissen moet ik nog even geduld hebben tot de vorst voorbij is.
Verticalen op snoekbaars en het vissen op snoek gaat momenteel in deze wintermaanden mijn voorkeur naar uit, want daar zijn ook nog een paar PB’s in te behalen, al zie ik dat niet zo snel gebeuren.
Een snoek groter dan 116 cm en een snoekbaars groter dan 98 cm liggen er nu eenmaal niet voor het oprapen en daar moet je ook een hele grote dosis geluk bij hebben.

Ik probeer ook werkelijk alles!

Pas geleden heb ik een verhaal over het gebruik van een loodkopdreg gepubliceerd want die methode ga ik eens verder uitdiepen.
Bovenstaande foto is niet in dat verhaal opgenomen, maar ik wilde hem jullie toch niet onthouden.
Omdat ik graag freubel en ik andere mogelijkheden wil onderzoeken om de vangsten bij het verticalen te verhogen, ben ik ook constant bezig bestaande dingen te vervolmaken, te verbeteren of bepaalde technieken te verfijnen.2009 heb ik ook afgesloten met prachtige cijfers. In het begin (juli 2008) was mijn site nog onbekend en sinds ik mijn site bij een aantal zoekmachines heb vermeld kwamen de lezers overal vandaan.
Vanaf juli 2008 heb ik 40.000 werkelijke bezoekers op mijn site gekregen en er zijn 660.000 hits op mijn site geweest.

526.000 pagina’s zijn er in totaal door de lezers geladen en gelezen en ik ben daar enorm tevreden mee, want dat betekent dat mijn tot nu toe 150 visverhalen met plezier worden gelezen, maar ook schrijf ik wekelijks nieuwe verhalen die de lezer blijven uitnodigen om mijn site te bezoeken.
Ik had dit jaren eerder moeten doen.

Ik blijf kritisch

Ik voel me een echte mazzelpik.
Geluk of mazzel hoort ook bij het vissen, want je zult maar nét die ene grote vangen.
Je bent dan nét op het goede moment op het juiste water en het aasje hangt nét voor de bek van een roofvis, die nét een lekkere snack wilde opzoeken.
Net, net, net, het zal je maar net overkomen.
Ik teken er voor.


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator