Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 21 ( Graskarpers als flatgebouwen )
 

    
 
Leo vertelt nr 21 ( Graskarpers als flatgebouwen )


Etang de La Horre in Frankrijk herbergt een flink aantal grote graskarpers.
Reusachtige zware graskarpers, die als ze gehaakt zijn, blijven doorvechten voor hun vrijheid.
Ik heb een tweetal foto’s van deze giganten, die in het meer gevangen zijn in 2008 en 2009 en je blijft er naar kijken.De zwaarste graskarper die ik mocht vangen, was 32 pond en ook een van 27 pond met een lengte van 1.10 cm, maar dat staat niet in verhouding met deze twee enorme slagschepen.
Beide graskarpers zijn over de 60 pond en dat is veel, heel veel.
Je ziet ook hoe massief ze zijn, een bonk spier en geloof mij, die heb je niet zo snel uitgedrild en op je onthaakmat liggen.

Ooit hoop ik nog een van deze graskarpers te vangen in Etang de La Horre.
Dat is ook de reden, dat ik dit meer nog wil bezoeken.
Helaas kun je er niet echt gericht op gaan vissen, want een graskarper is een karper en ze lusten ook werkelijk alles net als de “gewone “ karpers.Ik ken een karpervisser die zelfs boilies wil maken met als een extra ingrediënt, groenvoer!
Je leest het goed, groenvoer in de vorm van gras en die verwerkt hij er in. Stom Idee? Ik denk het niet, want hij zal de eerste niet zijn die er succes mee zou kunnen behalen.
Misschien is spinazie wel de juiste groenvoerbron in die boilies, je weet het maar nooit.

De meest hete specerijen worden in boilies verwerkt en de karper blijkt er dol op te zijn, dus boilies met groenvoer is zo gek nog niet.
Ik weet een karpervisser, die trassie ( gefermenteerde garnaal) in zijn boilies verwerkte en er veel succes met het vangen van karpers mee had.De karper is een echte alleseter, het varken onder de vissen want hij vreet werkelijk alles.
Een tijdje geleden las ik op een forum, dat een karpervisser aardbeien voerde op een stek en later met een aardbei aan een hair karpers ving.
Eerder had ik geschreven over het vangen van karper met stukjes haring en visafval.

Waar hebben we het over. Alles schijnt mogelijk te zijn.
Straks kun je ook karpers vangen met een konijnenkeutel, als je ze maar eerst een tijdje voert.
Flauwekul natuurlijk……….. tenzij je de keutels dipt in een geurig smaakje. Hahaha.Aangezien ik steeds mijn eigen karperverhalen onder ogen krijg, denk ik steeds aan die ene keer dat ik binnen een half uur een aanbeet kreeg op stek 11 op La Horre waarvan de karper gewoon het riet in zwom, terwijl ik radeloos van ellende de karper zijn gang moest laten gaan.
Niet te stoppen.

Hij was zo sterk, dat hij gewoon in een rechte lijn doorzwom en vast kwam te zitten in het riet.Ik dacht dat ik toen gek werd.
Dat moest minstens een karper van boven de 60 pond zijn geweest en elke keer komt mij een beeld voor ogen, dat het een van de bovenstaande graskarpers moet zijn geweest.
Dat laat mij gewoon niet los.
Gelukkig ving ik in die sessie een spiegelkarper van 65 pond, maar ik had er twee van dat gewicht in een sessie kunnen hebben.
Volgende keer pak ik hem.
Dat weet ik bijna zeker.
Geloof je het zelf?
Jazeker!
Echt?
Ja!

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator