Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 23 (Vissenleed)
 

    
 
Leo vertelt nr 23 (Vissenleed)


Een tijdje geleden heb ik een verhaal geschreven over vissenleed onder het kopje “andere visverhalen”.
Ik vond het toen nodig omdat menigeen zich schuldig maakt aan vissenleed, terwijl hij daar soms niets aan kan doen of het onbewust in de hand werkt of dat het hem echt per ongeluk is overkomen.Niemand zal je iets kwalijk nemen als je het per ongeluk overkomt en dat heb ik ook uitgebreid in het verhaal verteld.
Het is al erg genoeg als je dat overkomt en in de meeste gevallen blijft er een wrange smaak in je mond achter en blijft het nog een tijdje bij je want je voelt je oprecht schuldig.

Breng je echter met opzet schade aan een vis toe, dan ben je nog minder dan het laagste diersoort hier op aarde, want dan ben je in hart en nieren gewoon een sadist, die daar zelfs genoegdoening uit put.Ik heb toen deze foto aan jullie laten zien en deze aanblik vind ik persoonlijk vreselijk om te zien.
Mijn hart sloeg ineens 100 slagen per minuut sneller en ik was in staat om die vent hetzelfde te behandelen zoals hij de snoeken behandeld.
Wat een vreselijk aangezicht is dit en moet je die vergenoegde harses van die knuppel eens zien.
Zal hij wel weten wat hij aanricht?

Ik ben bang van niet.
De volgende foto is nog veel schrijnender dan de vorige, want weer kom ik diezelfde vent tegen met een snoek van 125 cm en moet je eens kijken hoe hij dat prachtige lichaam vasthoudt.

125 cm

De tranen staan in mijn ogen, als ik die foto eens goed bekijk.
Dezelfde kerel staat daar triomfantelijk met een prachtsnoek van 125 cm te pronken met zijn behandschoende vingers in de ogen van dit uitzonderlijk mooi exemplaar.

Het lijkt er op, dat de snoek het met open muil in stilte uitschreeuwt van de pijn, kijk maar eens naar die wijd uitgespreide kieuwdeksels en dan kijk je naar die glimlachende kop van de visser, die wens je toch de aller vreselijkste pijnen toe die je maar kan bedenken.
Ik snap overigens niet hoe een gerenommeerd blad als de SAB-Journal (SportAnglerBundes Vöcklabruck) in Oostenrijk zulke foto’s kan plaatsen zonder te kokhalzen.
Nee, krijg ik weer een foto van een volgende “snoekvisser” onder ogen.

117 cm

Deze kerel houdt een snoek van 117 cm vast met zijn vingers diep in de oogkassen van de snoek om de fotograaf een mooi plaatje te laten schieten.
Dan schieten toch de tranen in je ogen, en dan probeer je toch de brok die ineens in je keel verschijnt tevergeefs weg te slikken?
Dat gebeurt in Nederland toch niet?Het hele gewicht van de snoek en die schat ik een kilo of 13 hangt volledig aan de vingers van een sadistische zelfvoldane “snoekvisser”.
Ik kan zeker een half uur schelden zonder in herhalingen te treden en dan wel op zijn Haags.
Wat vind ik dit erg!
Zien jullie in bladen of komen jullie foto´s tegen met vissen in zulke vreselijke taferelen, stuur mij dan die foto´s door en dan zal ik er voor zorgen dat ze gepubliceerd worden, want dit is gewoon te gek voor woorden.
Ik ga eens een flinke borrel nemen.
Bah! 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator