Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 25 (Catalogi, waarheid of leugentjes)
 

    
 
Leo vertelt nr 25 (Catalogi, waarheid of leugentjes)


Kijk je bij je hengelsportleverancier bij de afdeling shads voor de roofvis, dan slaat de schrik je om je hart, want je hebt nog nooit zoveel shads in allerlei vormen, kleuren en grootten gezien.
Tja, ga daar maar eens een keuze uit maken.Als gevorderde snoekbaarsvisser weet je zo ongeveer wel wat je nemen moet, maar elk nieuw seizoen wordt je weer overvoerd met nieuwe shads in vele uitvoeringen en fantastische namen, die volgens de opgave van de fabrikant, tot in den treuren zijn uitgetest door fieldtesters en het predicaat “voldoende tot uitstekende vangers” hebben gekregen.

Omdat te illustreren staan stoere mannen met grote snoekbaarzen of snoeken in hun catalogi met in de bek van de snoek of snoekbaars dé shad of plug van het jaar of op een gunstige manier een shad of plug in een van de hoeken van de bek van de vis gemonteerd.
Je ziet duidelijk dat ze naderhand zijn aangebracht en niet gehaakt zoals elke roofvisser met grote regelmaat pleegt te ondervinden.
Vaak zit(ten) de dreg(gen) van de shad of plug in de strot of diep in de bek van je gevangen roofvis, maar zelden of nooit hangend aan een onderlip.De grote snoek of snoekbaars wordt geraffineerd uit diverse hoeken gefotografeerd, zodat het net lijkt of het steeds een andere snoek of snoekbaars betaamt.
Ook worden de vissen op een andere manier vastgehouden en door steeds een andere shad of plug aan de bek te bevestigen, lijkt het of juist dié bewuste shad of plug is geweest, die de vis heeft verleidt tot een aanbeet.

Sommige fotografen gaan zo ver, dat ze de roofvisser allerlei standjes laten aannemen, zoals in het water, vanuit een bootje, langs de rietkraag en ze ook van petje met embleem laten verwisselen of andere kleding laten aantrekken om de gemaakte foto’s aan derden af te staan tegen een flinke vergoeding.
Er zit handel in gevangen vis en dat geldt niet alleen voor roofvissen maar ook voor kapitale karpers.Juist!
Dan ga je ineens de foto’s in diverse catalogi op een andere manier bekijken en dan sta je verrast wat je ontdekt.
Dat daarmee de gemiddelde roofvisser op een dwaalspoor wordt gebracht, is bijna onvermijdelijk omdat de aangeprezen shads of pluggen in hun optiek de enige shads of pluggen zijn die dit seizoen de kapitale vangsten waarborgen.
Daar ga je als “gemiddelde“ onnadenkende roofvisser blind op af.Je bent een “leek” op dat gebied en je vertrouwen in de fieldtesters is rotsvast, want je wantrouwt de uitslag en hun oordeel en opgedane ervaringen voor nog geen seconde van je tijd.
Anders zetten ze de foto’s van de gevangen roofvissen met die verleidelijke shads of pluggen toch niet in de vele catalogi?!
Slaap zacht en droom maar lekker door!
Moet je niet even je kussen omdraaien of opkloppen?
 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator