Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 26 (Upgraden shads)
 

    
 
Leo vertelt nr 26 (Upgraden shads)


Je zult ongetwijfeld in je verzamelboxen de nodige shads vinden, die eigenlijk hun tijd hebben gehad.
Tenminste, dat vind je zelf.
Het waren een tijd geleden de vangers van dat moment en door het kopen van nieuw uitgekomen shads zijn de “vangers“ van weleer in de vergetelheid geraakt.Ze worden niet meer ingezet, omdat er al zoveel nieuwe shads voor in de plaats zijn gekomen, dat je in de duidelijke veronderstelling leeft, dat die “oude” shads nul tot generlei waarde meer vertegenwoordigen.

Zoals velen weten, ben ik hoofd van het Pandhuis in Den Haag geweest.
In veel sloopsieraden kwam ik het zogenaamde oog van Allah tegen.
Bij het “slopen” van deze beschadigde hangers waar het oog in voorkwam, lichtte ik het oogje er uit en de rest van het goud ging in de sloop.
Alle beschadigde halfedelstenen uit sloopsieraden werden uiteindelijk weggegooid, maar ik heb deze glazen oogjes altijd bewaard.Nu komen deze ogen goed van pas bij het upgraden van “oude” vergeten vangers.
Ik kan ze namelijk aanbrengen op shads waar geen oogjes (meer) op zitten om ze aantrekkelijker te maken voor de roofvissen.
Bij fourniturenzaken kun je losse oogjes kopen die, in een kleine uitvoering, te gebruiken zijn voor het upgraden van je shads.

Deze oogjes worden gebruikt om poppen of pluche dieren te verlevendigen en ze een valse uitstraling te geven of ze kunnen zien.
Dat werkt vertederend bij kinderen en vrouwen en dat is nu net de bedoeling.
Ga nu niet direct alle oogjes van de pluche dieren van je kinderen verwijderen!Bij vele nieuwe uitvoeringen van shads en pluggen, zijn driedimensionale oogjes aangebracht om de roofvis op het verkeerde been te zetten.
Deze levendige oogjes dragen er ook toe bij, dat de shad of plug, naast de ratel en zwiepstaartje, eerder door de roofvis wordt gezien als een “echt” visje en er wellicht de neiging bestaat om daar maar eens lekker de tanden in te zetten en het te verorberen als een culinair hoogstandje.

Je kunt de ogen op de shad aanbrengen met doorzichtige watervaste siliconenkit en het minstens een dag laten drogen voor je ze in gebruik neemt.Overigens kun je dezelfde siliconenkit gebruiken om kleine reparaties aan je favoriete shad te verrichtten.
Scheuren bij de staart en op het lijfje bij de haakbocht van het loodkopje is een veel voorkomend verschijnsel.
Repareren en klaar voor gebruik.
Je kunt ze op een later tijdstip altijd nog weggooien. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator