Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 34 ( La Horre perikelen)
 

    
 
Leo vertelt nr 34 ( La Horre perikelen)


Vorig jaar, toen ik met Theo in september 2009 in Etang de La Horre viste op karper, had ik al op voorhand plek 15 voor het jaar daar op in mei 2010 besproken bij Martin Komen van Fishermanholidays en ook al betaald.Toen Theo tijdens de sessie in september 2009 eerder naar huis was gegaan, namelijk op een dinsdagavond om 19.00 uur, had hij al een paar keer een opmerking geplaatst, dat hij het niet meer zag zitten om nog een keer naar Etang de La Horre terug te gaan.

Daar keek ik toen vreemd van op en op mijn vragen, waarom niet?, wat is er mis met deze plas?, wist hij mij te vertellen, dat hij het niet meer zag zitten vanwege het aanwezige wier op sommige stekken, die ene week blanken op stek 1 en de matige vangsten daarna. Hij vergat waarschijnlijk dat wij allebei onze karper PBs op deze plas hadden gevangen in twee sessies, namelijk 58 en 65 pond, iets wat een flink aantal karpervissers op La Horre na vele sessies nog nooit hebben kunnen realiseren.

Ik moest bijna mijn tong eraf bijten om hem niet te vertellen, dat ik al voor ons geboekt had voor 8 mei 2010 en wel op de meest begeerde plek 15, waar we nog nooit eerder van af hebben gevist, maar wel mooie vangsten door anderen zagen realiseren.
Met regelmaat werden op plek 15 prachtige 50ers en 60ers gevangen en is bij vele karperliefhebbers, vooral uit Engeland, een geliefde plek.

Het eiland naast plek 15, gezien vanaf plek 11

Je moet er ook als de kippen bij zijn om die plek in april of mei te bemachtigen, want zodra de boekingstijd is aangebroken is het een gekte van jewelste en moet Martin Komen van Fishermanholidays vaak nee verkopen, omdat de plek al is vergeven op de datums die je voor ogen had.

Op het moment dat Theo zijn onvrede over La Horre kenbaar maakte, vond ik, dat Theo zich niet bezwaard moest gaan voelen als ik hem zou vertellen dat ik al reeds geboekt had voor 2010.
Ik wilde Theo ook niet het gevoel laten krijgen, dat hij uit medelijden toch mee zou moeten gaan tegen zijn zin in omdat ik al boekingskosten had gemaakt.
Wel was ik duidelijk teleurgesteld, dat ik na zoveel moeite vooraf om de plek te bemachtigen van Theo te horen kreeg, dat hij het op La Horre niet meer zag zitten.
Ok, kan gebeuren.

Op een later tijdstip in 2009 tijdens het brasemvissen in de rivier de Waal met Ed en Theo, vroeg Theo aan mij of ik ooit nog naar La Horre zou gaan.
Die vraag verraste mij een beetje, want dat was voor mij iets vanzelfsprekends.Natuurlijk, zei ik tegen hem, je denkt toch niet dat ik zon prachtige plas met zulke grote en zware vissen ga mijden voor een beetje wier.
Ik ga met Ed in mei 2010, vervolgde ik.
Waarschijnlijk had hij gedacht, omdat hij zelf nooit meer zou gaan, dat ik ook zijn gedachte over zou nemen en hem zou volgen.

Hij keek mij verbaasd aan met een pijnlijke in de steek gelaten oogopslag, want dat had hij niet verwacht en hij gaf mij het gevoel hem een groot onrecht aangedaan te hebben.
Gaan jullie stiekem met zijn tween naar La Horre, was zijn zwakke verweer en hij keek mij verongelijkt aan.
Mag ik je even aan herinneren, wat je de laatste sessie op La Horre een paar keer tegen mij zei Theo, zei ik volkomen terecht, je was er zo stellig van overtuigd dat je niet meer wilde gaan, terwijl ik al voor volgend jaar had geboekt, dat ik dat maar niet heb aangehaald.
En trouwens, vervolgde ik mijn verhaal, ik laat een vismaat na 30 jaar niet zo zonder meer zakken, zonder eens uitgebreid met elkaar te praten.

Leo met 65 pond en Theo met een 58 ponder


Met dat antwoord, daar was Theo niet echt blij mee, aangezien hij zelf de deur had dichtgegooid op La Horre en niet op een kier had gelaten.
Ja maar dat was niet de bedoeling, sprak Theo, want ik wilde wel met jou nog karpervissen in Frankrijk, alleen op een ander meer of Etang, dan La Horre.

Dan had je dat moeten zeggen Theo, vervolgde ik, want daar ben je niet erg duidelijk in geweest.
Met dat gegeven heb ik wat later voor ons geregeld, dat wij samen de week na La Horre met Ed in mei 2010, een week zouden gaan karpervissen en naar Two Island Lake in Frankrijk gaan om daar eens de boel te gaan bekijken.
Weer een probleempje opgelost.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator