Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 37 (Rovers Fotowedstrijd)
 

    
 
Leo vertelt nr 37 (Rovers Fotowedstrijd)


Ik geloofde mijn ogen niet.
Ben ik het nieuwe blad Rovers aan het lezen en wat schetst mijn verbazing?, op blz 29 staat de uitslag van een eerder gehouden fotowedstrijd en mijn naam komt er als enige in voor.Het was een wedstrijd met een hoofdprijs van 65.- euro, een prijzenpakket voor roofvissen, en de opdracht was om een foto te maken met een tegenlichtopname.
Aangezien ik de waarde van een tegenlichtopname ken en daar hele mooie foto’s uit voort kunnen komen, ben ik op zoek gegaan naar een aantal tegenlichtopnamen in mijn fotoalbums.Daar vond ik een tweetal foto’s die de moeite waard waren om te gebruiken en die heb ik alle twee ingestuurd.
Aangezien ik eerder een fotocamera had gewonnen met een slagzin voor het visblad Beet, dacht ik in mijn naïviteit ook een goede kans te hebben met deze eerder gemaakte foto’s.Dat bleek dus een gouden greep, want een van de foto’s bleek goed genoeg om de prijs in de wacht te slepen.
Hoera!, word mijn fotobroddelwerk ook eens gehonoreerd.Het toeval wil, dat op de winnende foto niet alleen een baarsje van een centimeter of 12 staat, maar wordt vastgehouden door Ed van der Kraats, een vismaat door dik en dun.
Lachen, want hij weet ook nog van niks (straks wel natuurlijk).
Het fotootje is gemaakt op de Vecht, waar wij mooie vangsten hebben gerealiseerd en toen hij het kleine baarsje terug wilde zetten, zag ik even het zonlicht door de vinnen stralen.Wacht even, riep ik tegen Ed, voordat je de baars in het water deponeer, want ik zie een mooi plaatje in het verschiet.
Na even gemanipuleerd te hebben met het tegenlicht, maakte ik uiteindelijk de foto en mijn ijver heeft geresulteerd in een prijs.
Hieronder zie je de winnende foto wat duidelijker, die ik uit mijn album opgeduikeld heb.Ed, nog bedankt voor je medewerking. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator