Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Brasems en barbelen. Worden vroege vogels beloond?
 

    
 
Brasems en barbelen. Worden vroege vogels beloond?


Nee dus.
Vandaag is het donderdagmorgen en aangekomen aan de rivier de Waal nabij Zaltbommel begint het ochtendgloren vastere vormen aan te nemen.
De wijzers van mijn horloge geven 05.05 uur aan en ik ben bezig mijn hengelspullen uit mijn auto te laden om naar mijn favoriete plekje te brengen.Meestal moet ik drie keer lopen, omdat ik nogal wat meesleep naar de waterkant.
Stoel, viskoffer, emmer voer, twee feederhengels, rodpod, klein tafeltje, paraplu, schepnet met steel, opvouwbare voerbak, maden en wormendozen, ma´s, kaasblokjes en andere toevoegingen, vistas en koelbox met eten en drinken.
Het valt niet mee, om de hele zwik door het rulle zand te sjouwen en ondanks dat de auto een dertigtal meters verderop staat is het een opgave die eigenlijk ĺs morgens niet gewenst is.

Je moet wat over hebben voor je sport.
Theo was ook al net aangekomen en was hetzelfde aan het doen, alleen hij heeft minder te sjouwen en hoeft maar twee keer te lopen.Het water in de Waal staat zeer laag en nog even en je kunt naar de overkant lopen.
Als dat maar weer niet de vangsten zal be´nvloeden, want het weer werkt ook niet echt mee, door de draaiende wind van ZW naar NW en weer terug in een week tijd met veel regen en onweer begeleidt.

We zullen het zien.
De laatste keren dat wij de Waal bezochten, waren de vangsten niet optimaal, tenminste, volgens onze begrippen en die standaard ligt niet zo erg hoog.Theo, ving na 5 uur pas zijn eerste vis.
Het was een barbeel(tje) en let wel, ik had nog geen aanbeet gezien.
Na 7 uur vissen, zonder maar ooit een aanbeet te hebben kunnen registreren, had ik het begrepen.
Het zou vandaag bij die ene barbeel blijven en dat hebben we nog nooit meegemaakt.Spullen weer inpakken en wegwezen, want vandaag gaat het niet gebeuren.
Jammer.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator