Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Barbelen en brasems (Avondsessie)
 

    
 
Barbelen en brasems (Avondsessie)


Theo en ik installeerden ons rond 16.00 uur op een strandje aan de Waal, tussen Brakel en Zaltbommel, met de bedoeling, dat we tot het donker zouden gaan vissen.
De laatste keren was het vissen aan de waal een drama met slechte en geringe vangsten, vergeleken met de hoeveelheden die ons vaker ten deel zijn gevallen.

Door de tijd van het vissen te veranderen van de ochtend naar de late middag en avonduren, hopen we betere vangsten te realiseren en ondanks de nog lagere waterstand in juli een mooie barbeel, winde of brasem aan de haak te krijgen.

RVS steuntjes (Snag ears) op de rodpod, tegen zijdelings geweld, waardoor je hengel er niet af getrokken kan worden

In principe verandert er niets, alleen het tijdstip waarop we gaan vissen.
Jammer echter van het omgeslagen weer.

Mochten we de laatste weken warm tot zeer warm weer hebben gehad, dan staat Nederland er om bekend, dat het weer omslaat naar regen en vandaag een temperatuur rond 18 graden.
Vandaag is het niet anders, rond 11.15 uur begon het met tussenpozen te regenen en dat is voorlopig een blijvertje volgens de buienradar, want vandaag staat de dag in het teken van een buiig karakter.Deze avond hebben we 3 brasems en 3 barbelen gevangen en drie knoerten van aanbeten gemist, die echter wel voor dubbel gevouwen hengels en ratelende molenspoelen zorgden.

Tja, zal je zeggen, is dat nou wel zo bijzonder?
Nee, zeg ik dan volmondig, dat had beter gekund, aangezien een late middag en avondsessie in veel gevallen veel meer vis in het schepnet hoort te brengen.En dat is deze dag/avond niet gebeurd.
Wel zijn we er achter gekomen, dat de barbeel gek is op Halibut pellets aan de hair, dus dat is een blijvertje.
Bij de barbeel die ik ving, zat de pellet aan de hair achter in zijn strot en de haak prachtig in zijn onderlip.Door de zeer lage waterstand, waren de stroomversnellingen en neringen onregelmatig en onnavolgbaar geworden.


Je gooide vanaf het strandje naast de kribbe regelmatig over de rand van het uitgesleten stuk rivier heen en daar verloor ik een paar aanbeten van barbelen mee.
Op die randen waren ook mosselbanken te vinden, die met een groot gemak je hoofdlijn doorsnijden als een heet mes door de boter.Schuin vanaf de kribbe zag je het grillig verloop van de stroming die telkens weer veranderde door de intense scheepvaart vandaag.
Dat is altijd wel, maar nu heviger door de lage waterstand.
Helaas zijn mijn fotoís van vangsten, genomen door mijn vismaat, wazig en onbruikbaar voor dit verhaal.
Het leek wel of er een vingervol vaseline op mijn lens zat.De wind nam toe, naarmate de avond vorderde en de parapluís konden het geweld nauwelijks weerstaan.
Verscholen achter deze wind en regenvanger was het uit te houden en de twee keer dat we een regenbuitje over ons heen kregen, zaten we droog en comfortabel in onze stoelen.

Om 22.00 uur besloten we om de boel op te breken. Er was nog licht genoeg om alles in te pakken en naar de autoís te brengen.We gaan dit zeker weer een keer overdoen, maar we hebben geen illusies dat een avondsessie veel meer vis op de kant zal brengen, maar ook ditmaal vingen we barbeel en daar ging het om. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator