Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 40 (Ik kan een winkeltje beginnen)
 

    
 
Leo vertelt nr 40 (Ik kan een winkeltje beginnen)


De laatste tijd staat mijn vlonder en mijn auto vol met hengelgereedschap.
Hengels met molens en reels er nog aan bevestigd, netjes in twee of drie delen uit elkaar gehaald en de delen met binders bij elkaar gehouden.Ik heb het dan nog niet eens over de feederhengels bijna permanent in mijn auto, mijn karperhengels (7) in de schuur, mijn vliegenhengels (8), zeehengels, snoekhengels , feederhengels, meervalhengels, mijn vlok en swingtiphengels, maar ook nog alle reels, vliegenreels, molens, baitrunners en alle aanverwante artikelen voor te verticalen (honderden shads), karpervissen (alle materiaal van haak tot lood en van weegschaal tot driepoot), witvissen (van haakje tot voerkorf), vliegvissen (van dozen met vliegjes en nymphen tot een koffer met alle bindmateriaal), snoekvissen ( van dobbers tot honderden pluggen), meervalmateriaal (van enorme haken en dreggen tot 125 lb lijnen en kwakhout), viskisten (5) en pluggendozen (heel veel).Vergeet niet de vele specifieke kledingstukken ( van trui tot T-shirt) voor al deze disciplines, waadpakken en waadbroeken, jassen, regenkleding, laarzen ( 3 paar), waadschoenen (3 paar), vliegvisvesten (3), petjes en hoeden, poncho, handschoenen, dassen, hengelkokers en de vele vistassen, molentassen, beschermhoesjes, hengelfoudralen en duffels voor de visvakanties.

We hebben het ook niet gehad over de karperstoelen (2), stretcher, tenten (3), paraplu’s, slaapzakken(2), onthaakmatten (5), schepnetten(3), rodpods(3), banksticks (heel veel) en de beetverklikkers (7), tafeltjes (3), kooktoestellen (3) , koelboxen (2) en de vele gasbussen.
Mijn buitenboordmotoren (2), elektrische buitenboordmotor, accu en oplader, benzinetank en anker, maar ook de twee opklapbare kruiwagentjes om het te vervoeren.Een speciale stelling is ingericht voor de vele verschillende zakken met grondvoer, pellets, allerlei smaken boilies, popups, kippenbix en geurtjes en smaakjes.
Er staat ook nog een tafelmodel koelkast in de schuur, die gevuld wordt met wormen, maden, casters en bier en in het vriesvak liggen 5 bevroren koelelementen om de artikelen in de koelboxen koel te houden.
De hele schuur (3 x 3 mtr) is eigenlijk voor mij alleen op wat gereedschap na en dan heb ik het niet over de overvolle planken in mijn kledingkasten.
Pffffft!

Mijn vismaat Ed, zei een tijdje geleden tegen mij, Je kunt een winkeltje beginnen man, hier staat nog meer dan bij Ron hengelsport in Uithoorn.Ik en gek op vissen?, hoezo?
Tja, als je drie per week op andere disciplines gaat vissen, dan zorg je er voor, dat je niet elke keer je spullen bij elkaar hoeft te zoeken om naar je auto te slepen.
Dan laat je een gedeelte in je auto achter, aangezien je die toch weer snel nodig hebt.

Als ik de hele mikmak aan klein materiaal bekijk en zie wat er aan spullen in de viskisten zit om te onthaken ( van kniptang tot arterietang), te binden ( van haak tot onderlijnen en rigs) en dobbers, loodjes, loodkoppen, schaartjes, messen, en ga zo maar een uurtje door, dan realiseer ik mij, dat daar een hoop geld mee gemoeid is wat ik in de loop van jaren aan heb uitgegeven.

Een hobby kost geld, mee eens en gelukkig wordt deze investering uitermate plezierig gebruikt.
Dat ik lang met mijn spullen doe, getuige de nog in leven zijnde Harodex paraplu (40 jaar oud) en mijn Daiwa Minimitemolen (vlokvissen), die onlangs de geest heeft gegeven, na 40 jaar zwaar werk.
Mijn vliegenhengels (Orvis) stammen af van de jaren ’70 en zijn nog in perfecte staat.Wat heb ik eigenlijk niet?
Even nadenken……….o ja, een auto met trekhaak, want op mijn huidige auto (VW R32) mag dat niet en ik heb geen trailer voor mijn bootje, die op een vaste plek in het water van de Amstel ligt.
Dat is alles.
Dus wat staan jullie nou te ouwehoeren?


 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator