Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Witvisverhalen|| Brasems en Winde. De Waal is zuinig vandaag ( 5kneiters)
 

    
 
Brasems en Winde. De Waal is zuinig vandaag ( 5kneiters)


Zit jij links of rechts, sprak Theo via zijn Gsm.
Ben jij er al?, vroeg ik eigenlijk overbodig.
Het was 06.50 uur en we hadden om 07.00 uur afgesproken om in de Waal te gaan feederen.Jij zit links, tegen het kribhoofd aan, zei ik op gedecideerde toon.
Zie je zo, antwoordde Theo en hij verbrak de verbinding.
Het is alweer een paar weken geleden dat we naar de Waal zijn geweest, vanwege mijn karpertrip naar Frankrijk en de vele werkzaamheden van Theo.Theo ving met grote regelmaat kleine grondels, die in een rap tempo het aas (maden) van zijn haak af snoepten in soms een paar minuten.
Daar wordt je toch niet goed van, adresseerde hij mij verongelijkt.

Mijn hengel danste ineens heen en weer vanwege een formidabele aanbeet en ik vloog naar de hengel .
De top van mijn feederhengel moest zware beuken pareren en er vormde zich een glimlach op mijn gezicht, want dat heb ik een tijdje niet meer gevoeld bij het feederen.Een prachtige winde van 51 cm gleed uiteindelijk in het schepnet die Theo hanteerde en we keken vergenoegd en we spraken in superlatieven over deze uitermate gave vis.
Ik was daar heel blij mee en Theo deelde mijn vreugde door zich lovend uit te laten over deze winde en nam een paar foto´s met mijn camera voor dit verhaal.

Het zou nog geen half uur duren voor mijn hengeltop visueel mijn ogen zochten en auditief contact eiste, door wild uit te slaan en de slip te beroeren.
Mijn hart maakte een vreugdesprongetje en weer werd ik mij het bekende beuken op de top gewaar.De brasem bleef lang onder water, tot aan de waterlijn toe zodat ik in de veronderstelling bleef, dat ik weer een winde had gehaakt.
Het bleek een sterke brasem van 60 cm te zijn, die tot zijn laatste ademtocht strijd leverde en het verdomde om zich over te geven.

Theo ving nog steeds de een na de andere grondel, maar pakte toch nog een bliekje er tussen door.
Het zou nog een uurtje duren voor dat mijn lenigheid weer aangesproken zou worden om mij uit mijn te gemakkelijke stoel te laten springen om een zwiepende feederhengel van de steun te halen.Een vette winde van 50 cm was mijn beloning na een hevig gevecht, want deze winde gooide zijn dikke buik, dus zijn hele gewicht in de strijd om verder van zijn vrijheid te mogen genieten.
Maar de onderlijn bleef heel, de haak bood voldoende weerstand en boog niet uit, ondanks de kopstoten die de winde uitdeelde.

Ik had bewondering voor deze knokker eerste klas, maar ik was toch blij dat hij moe maar ongeschonden in het klaarstaande net gleed.Het bleef een magere vangst voor Theo.
De rivier de Waal was zuinig voor hem vandaag, maar zou mij nog een van zijn zwemmende schatten prijsgeven.
Natuurlijk, erg scheutig was de Waal niet en het zou weer een lange tijd duren voor ik weer beet had.
Theo bleek vandaag zeer geduldig en kreeg ineens een aanbeet, die hij niet snel meer zal vergeten.

Een flinke vis rukte aan zijn hengel en zijn slip begon lijn af te geven in een rap tempo.
Een enorme weerstand nam hij gewaar en zijn feederhengel boog tot het uiterste om ineens slap te vallen.

Los!, de teleurstelling was van zijn gezicht af te scheppen, want hij geloofde het eigenlijk nog steeds niet en zijn geest en lijf verzette zich tegen de waarheid.
En terwijl ik naar zijn reactie keek, hoorde ik een van mijn eigen baitrunners krijsen van genot.
Ik heb beet, schoot er door mijn gedachten en de strijd begon nadat ik de hengel ter hand had genomen.Een mooie brasem van 58 cm kwam uit het nat en zijn bek opende en sloot op een ritmische manier vanwege de spanning van het gevecht en de vanzelfsprekende ademnood.

Het zou hier bij blijven vandaag.
Het was ongeveer 14.45 uur en we braken het kamp op om naar onze woonplaatsen te gaan.
Het weer was ons vandaag goed gezind en het werd zelfs warm in de middag.
Voor mij was het een mooie dag met mooie gevechten en stoere vissen, maar voor Theo was de Waal vandaag beslist niet scheutig. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator