Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 41 Mijn ingevulde visweek (250ste verhaal)
 

    
 
Leo vertelt nr 41 Mijn ingevulde visweek (250ste verhaal)


Ik ben gezegend.
Gezegend met een aantal visvrienden, echte vismaten met een mateloze drang om te gaan vissen en dat doen ze niet om de huiselijke sfeer te ontlopen, maar om heerlijk hun sport en hobby uit te oefenen met gelijkgestemden.Sommigen werken een paar dagen in de week, anderen helemaal niet meer en hebben daardoor meer tijd om te gaan vissen.
Aan een vismaat vroeg ik, waarom ga jij eigenlijk nooit op visvakantie en alleen maar op zondag vissen?
Omdat ik niet weg kan van de zaak, was zijn antwoord.
Ben je soms onmisbaar, plaagde ik een beetje.
Nee, dat ook weer niet, maar ik wil wel voorkomen dat ze dat ontdekken, sprak hij op zachte toon.

Ik doe minstens twee disciplines in de week in drie of vier visdagen.
Witvissen en roofvissen springen daarbij uit en dat kan witvissen aan een kanaal, wetering of een grote rivier zoals de Waal zijn en roofvissen op het IJ, Noordzeekanaal, de Zaan, Nieuwe Meer, de Vecht, Loosdrechtse, Westeinder of Vinkeveense plassen zijn.Maar als extra ga ik ook meerdere keren per jaar naar het buitenland om te karperen of te roofvissen en ook dat bevalt mij dat prima.
Ik ben van plan om het karperen wat meer uit te oefenen en ga daar binnenkort eens een paar weekendsessies aan spenderen.

Praktisch van elke sessie schrijf ik een verhaal of de belevenissen van die dag, want er is altijd wel iets te vertellen over de vangsten, de natuur of iets anders.
Van elke sessie worden er foto’s gemaakt van de vangsten en vissers en mijn leesvoer wordt gelukkig door velen gewaardeerd die mijn site aanklikken en de verhalen werkelijk verslinden.
Nu ik dit schrijf heb ik mijn 250ste verhaal geschreven en dat is een mijlpaal.Van een writersblock heb ik nog nooit gehoord, want de verhalen vliegen mijn pen uit en gaan volkomen vanzelf hun leven leiden.
Soms lees ik mijn verhalen terug, want je moet als schrijver oppassen dat je niet in herhalingen treedt en telkens dezelfde kreten en zinnen gebruikt om het verhaal smeuďg te maken, want dat valt soms om de drommel niet mee.

Wat heeft deze vangst mij vreugde gebracht

Nee, ik geef uitsluitend weer, wat mij beroerd aan de waterkant en dat kan soms heel emotioneel zijn en sommige vangsten of sessies blijven mij lang bij.
Daarom is het voor mij ook geen moeite om mijn gevoelens op papier te zetten, omdat die gevoelens ook echt zijn en daarom zo makkelijk zijn te reproduceren op een later tijdstip.
Dat is kenmerkend voor iemand die intens van zijn sport geniet en dat elke keer op een later tijdstip kan ventileren en de sessie opnieuw beleefd.

Deze maand augustus 2010 zijn er meer dan 15.000 hits geweest op mijn site en ik gloei van sensationele gevoelens en daarmee weet ik, dat er vele lezers zichzelf herkennen in mijn verhalen en ook dezelfde emoties delen.
Ik ben best wel een beetje trots. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator