Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 42 (Kattenpraat)
 

    
 
Leo vertelt nr 42 (Kattenpraat)


Voordat mijn vrouw Els en ik, in september 2010, naar Mallorca op vakantie gingen, hadden wij bij een kennis twee van de vier jonge katjes gereserveerd om daar de rest van ons leven mee te delen.Het is nu 10 jaar geleden, dat wij van Bas, onze Pekinees en Karel, onze zwart-wit kat door euthanasie afscheid moesten nemen en daarvoor van Bruno, onze Duitse Dog en Bido (Piet) onze Birmese kat en wij voor het eerst in ons huwelijk op vakantie naar het buitenland konden.
We gingen toen al 15 jaar elk weekend en de schoolvakanties van onze kinderen naar onze stacaravan op een camping nabij Bergambacht, maar nooit naar het buitenland omdat we onze huisdieren niet in een kennel of opvanghuis wilden stoppen.

Bido (Piet) onze Birmees

Neem je dieren in huis, dan moet je alle consequenties die daar aan vastzitten ook er bij nemen, was en is nog steeds ons motto.
Door ons opnieuw met het lot van nieuwe huisdieren te verbinden, worden de gezamenlijke buitenlandse vakanties beëindigd omdat het wel en wee van onze twee jonge katjes ons dicht aan het hart liggen en zeg nou zelf, welk hart smelt niet bij het zien en voelen van zoveel liefde en genegenheid die huisdieren kunnen geven.Eigenlijk waren onze huisdieren nooit uit onze harten geweest en bleef er een stil verlangen naar een of meerdere nieuwe relaties.
Die bleven we maar onderdrukken, en elke keer werd dit zwaar op de proef gesteld als er bij onze vrienden en kennissen nieuw leven werd geboren.
De drie buitenlandse vakanties per jaar, die Els en ik samen doorbrachten op Mallorca en Tenerife, gaven op een gegeven moment geen voldoening meer en het planten van een zaadje van verlangen naar een nieuw jong leven in huis werd sterker dan ooit en werd vlak voor onze laatste vakantie samen, geplant.

Mindy met op de achtergrond Mork

Nu hebben we twee zwart-witte katjes in huis, een kater en een poesje, broer en zus en ons Chalet is na een lange tijd van afwezigheid van dieren, weer een bruisende speeltuin geworden van twee spelende deugnieten.
We leven er allebei van op.
Het is net of we kleinkinderen hebben, maar dan van onszelf, want de status van Opa en Oma zullen we waarschijnlijk nooit van onze twee zonen krijgen.

Moe, na een halfuurtje stoeien met elkaar

Warmte en liefde stromen weer rijkelijk in onze harten, want het is voor het eerst, dat we voor twee jonge leventjes kunnen zorgen en daar weer evenveel liefde voor terug krijgen.
We hebben de dagen voor de vakantie, maar ook tijdens de vakantie aan deze prille donzige en olijke koppies gedacht en er zijn al talloze namen de revue gepasseerd.

Toch zijn we er uit gekomen.
Hij heet Mork en zijn zusje heet Mindy, naar de gelijknamige Amerikaanse serie Mork en Mindy van ABC in de jaren 1978 – 1982 (Robin Williams en Pam Dawber) en bekend onder de wat ouderen onder ons.
Ik lever deze week wat visdagen in, omdat Mork en Mindy wat begeleiding nodig hebben bij het naar de kattenbak gaan om hun behoefte te doen en ze een beetje wegwijs te maken in het huis, maar ook om ze nog verder te sociolariseren.

Mork en Mindy

De toilettraining is geslaagd, want ze gaan na een stoei- en daarna een slaappartij, uit zichzelf naar de bak en alle hoeken van het huis zijn al door deze ondernemende wolbalen ruim onderzocht.
En natuurlijk de aandacht en liefde die we ze nu geven, krijgen we straks in ruime mate terug.

Als je ze adresseert, miauwen ze terug en als ze op je schoot liggen te slapen, dan blijf je als goed opvoeder en verzorger in dezelfde kramperige houding zitten tot ze uitgeslapen zijn, om hun slaapritme niet te verstoren.
Ze zijn nu 7 weken oud en ze hebben allebei hun eigen willetje.
Ze kunnen als broer en zus niet meer zonder elkaar en wij hebben ze nu een paar dagen, maar ook wij kunnen ze niet meer missen en als we vertederend naar die stakerige achterpoten kijken en die stoute kopjes, dan weten we allebei dat we een goede keus hebben gedaan.
Dit was Mork van Ork en Mindy…….Nanoe, Nanoe. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator