Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Technieken en materialen|| Vangstenregistratie boekje
 

    
 
Vangstenregistratie boekje


Sommigen willen dolgraag hun vangsten, maar ook de dagelijkse omstandigheden tijdens een vissessie optekenen om daar op een later tijdstip naar terug te kijken om te kunnen analyseren of die bepaalde dagen betere vangsten hebben gerealiseerd dan andere dagen.
De Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV) heeft zo’n boekje samengesteld voor 5.- euro voor haar leden en 7.50 euro voor niet leden.Op elke losse pagina, die door een handig clipsysteem worden vastgehouden, kun je 10 vangsten noteren en aangezien er 25 bladen in een boekje zitten, kun je een hoop gevangen vissen vastleggen.
Helaas is dit boekje met zijn los in te voegen bladzijden gemaakt voor vangsten, die met een vliegenhengel zijn gemaakt.
Onder het logo van VNV, staat “Gebruikte vlieg” genoteerd en in principe is dit boekje voor vliegvissers gemaakt, vandaar.Deze zin is echter gemakkelijk te verwijderen en te veranderen en je kunt net als onderstaand voorbeeld bijvoorbeeld “Gebruikt aas” of “Tijdstip” invoegen, zodat je bijna elke vissoort kunt omschrijven.
Ik heb dit met een fotobewerkingsprogramma gedaan.
Gemakkelijk te wijzigen voor elke leek op een PC, tenminste als je een fotoprogramma op je PC hebt geïnstalleerd.Als je de foto’s, die boven dit verhaal staan aanklikt, dan wordt de foto vergroot weergegeven en met behulp van je muis kun je de foto kopiëren en jatten van mijn site.
Dat mag van mij, geen probleem.
Wil je echter het originele boekje bezitten, dan zal je deze moeten bestellen bij de VNV en door de onderstaande link over te nemen of aan te klikken kan dit fraaie boekje besteld worden.
http://www.vnv.nu/admin/modules/sites/site.php?id=0&mod=480da7be2338e&cat=1&art_id=493eda8d32924

Zelf heb ik vier pagina’s uit het boekje gehaald en naast en onder elkaar op mijn kopieermachine gelegd, zodat ik een pagina in A4 formaat heb verkregen, waar ik 40 vangsten op kan noteren.
Door meerdere kopieën te maken, hoef je de pagina’s in het boekje niet te gebruiken en in te vullen en is het aantal kopieën onbeperkt te vervaardigen.Handig?
Volmondig ja!
Deze gekopieerde pagina’s heb ik gebruikt om de vangsten op de Waal, de Ebro, La Horre, maar ook op La Carrière vast te leggen en door sommige mede karpervissers zijn deze pagina’s opgemerkt en als zeer handig ervaren.
Een aantal kopieën had ik in een plastic A4 inlegvel gestopt, zodat ze schoon en droog bleven tijdens een vissessie.
Ik zou zeggen…..doen!

Even tussendoor. Ik hoorde van Peter Butter, dat de boekjes inmiddels niet meer te verkrijgen zijn (lees: uitverkocht), maar de inlegvellen zijn er nog wel.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator