Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Technieken en materialen|| Last van krabben of kreeften? Dit is de oplossing. (Maart 2011)
 

    
 
Last van krabben of kreeften? Dit is de oplossing. (Maart 2011)


Je wordt wel eens gewaarschuwd door vissers of eigenaars van een plas, dat het water waar je in gaat vissen op karper of witvis, veel krabben of kreeften bevat en je aas opvreten voor de karper of witvis je aas gevonden heeft.De hengelsportindustrie kent natuurlijk ook dit probleem en is “naarstig” op zoek geweest naar een oplossing om de karper en witvisser ten dienste te zijn en wist het probleem, natuurlijk tegen een bepaalde prijs, op te lossen.Als er iets te verdienen is, en met een eenvoudige oplossing te realiseren is, dan is er wel een hengelsportfabrikant die dit probleem gelijk oppikt en via patenten zijn “uitvinding” waarborgt, dat zij en alleen zij, de verkoop van een bepaald product mag verzorgen.
Natuurlijk komt het product, om deze plaag te bestrijden, uit Engeland en is onder de naam Arma Mesh door Fox in de handel gebracht.
Kosten: tussen de 11.- en 18.- euro.

boilie met Arma Mesh

Denk nu niet aan een bestrijdingsmiddel om de krabben of kreeften uit te roeien, maar aan een eenvoudige oplossing die aan de PVA Funnelweb grenst.
De PVA Funnelweb zorgt er voor, dat de het aangeboden grondaas, verpakt in deze Funnelweb, pas op de plek op de bodem van een water oplost en vrij komt voor de karper of witvis.Door de PVA niet oplosbaar te maken, maar het gewoon van een materiaal te maken, als dat al niet is uitgevonden, dat niet oplost in water, heeft de fabrikant een troef in handen waardoor de verpakte boilie of grondaas zonder problemen aangeboden kan worden zonder dat de krab of kreeft het direct op kan peuzelen.

1) normale boilie, 2) uien netje, 3) mezenbollen netje, 4) badspons netje

Dit gaat de karpervisser geld kosten, als hij zelf niet voor een alternatief zorgt.
Ga je kijken naar de gemiddelde karpervisser, dan is de fabrikant er van verzekerd dat door de laksheid van deze vissers, hij diverse items kan promoten, die elke onnadenkende visser geld gaat kosten.
Het lijkt wel of sommige “eenvoudige” oplossingen voorgekauwd moet worden en er geen ruimte meer overblijft om zelf een oplossing te verzinnen.Innoverende gedachten vereisen schijnbaar een soepele geest en die hebben de jongens van zulke fabrieken en zij gaan met dat idee aan de slag
In de handel zijn echter een soort badsponzen te koop, die je gebruikt om je smerige zweterige lichaam af te sponzen als je onder de douche staat.Zachte sponzen en van een materiaal gemaakt, die Fox zelfs aan zou kunnen bevelen, en hetzelfde bewerkstelligen als de gekochte Arma Mesh.
Zij het niet, dat de spons vele, zeer vele vierkante meters meer materiaal bevat dan het aangebodene van Fox en dat voor een heel klein prijsje.Kosten badspons…….1.50 euro.
Zes meter lang, 40 centimeter breed als je de spons open knipt en daar kan je duizenden boilies of andere aassoorten mee wegzetten.
En 18.- euro voor een paar meter Arma Mesh?
Dat lijkt mij een duur grapje en je ziet, het kan dus goedkoper.

Ook zijn uiennetjes bruikbaar of netjes waar de vetbollen voor de koolmezen in zijn verpakt.
Als je om je heen kijkt, dan zie je ineens legio mogelijkheden.
Mijn voorkeur gaat naar het netje van de badspons uit, omdat de mazen kleiner zijn dan de rest.Één van de grootste vooruitgangen ooit in haakaas systemen: Arma Mesh! Gemaakt van sterk nylon wordt dit geleverd op een tube zodat aas gemakkelijk in de Arma Mesh kan worden geduwd met behulp van de bijgeleverde plunger. Het wordt op dezelfde manier als PVA afgeknipt met gepantserd haakaas als resultaat.
Onder water zet het aas uit zodat je de Arma Mesh bijna niet meer kunt zien. Ook boterhamworst, hennep, granen en garnalen kunnen nu worden gebruikt als haakaas. Arma Mesh voorkomt dat ongewenste vissoorten, krabben en kreeften het haakaas kunnen opeten


Bovenstaande gearceerde tekst en enkele foto's zijn overgenomen van www.raven.nl

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator