Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Meerval specials|| Wordt vandaag het vissen op meerval een succes? (7 mei 2011)
 

    
 
Wordt vandaag het vissen op meerval een succes? (7 mei 2011)


Er wordt vandaag driftig gespeculeerd of we deze keer wel of geen meerval aan de haak krijgen, want de drang om er eindelijk weer een te vangen is groot.
Het is ook zo’n prachtige krachtige vis en krijg je beet, dan zal je het weten ook.

Deze kneitebijter ving ik in de Ebro

Weer gaan we met een groep fanatiekelingen tot op het bot, vissen op meerval en we zijn gemotiveerder dan ooit, getuige de verbeten gezichten en de vastberaden blikken.

Vandaag zit ik weer bij Ed in de boot en eigenlijk voel ik mij redelijk relaxed, want ik ga er vandaag misschien een vangen.
Een grote of een kleine, het maakt mij geen ene reet uit, maar ik wil naar vis stinken als we de meervalsessie afsluiten.
Grote woorden voor zo’n klein mannetje, maak ze eerst maar eens waar.Deze keer gaan we naar een andere stek.
Door het warme weer van de laatste week, kan de meerval naar ondieper water gaan en daar gaan we ze opwachten.
In juni zal de meerval meestal gaan paren, maar als het warme weer in mei blijft aanhouden dan zal dat best wel eerder kunnen gebeuren en na het paringsritueel is de meerval bijtgrager dan ooit.

De vorige keer ving ik trouwens ook een meerval(letje) in 90 cm water, dus is de theorie nog niet eens zo slecht bedacht.
Dus, kom maar op glibberige breedbekkige klerelijers.
Aan de overkant zaten Sjoerd en zijn Zoon Niels in de boot en hadden zich gesitueerd langs het riet.Het is ernstig niet goed met mij en Ed.
De zogenaamde meervalkoorts, Silurus Glanisfever heeft ons te pakken en er is geen kuur tegen in de vorm van een antiprik, pillen of een obscuur drankje.
Het lijkt wel of we 30 RedBulls op hebben en door de cafeďnestoot met grote ogen en onzuivere hoge hartkloppingen zien we de dobbers liever vertrekken dan op het water zien dobberen.

De vorige keer zag ik een zeer mooie dame aan de waterkant met een pikant kort rokje met een hengeltje om te vissen en het aangezicht toen ze enigszins bukte was zo mooi, dat ik spontaan een behoorlijke spanning achter mijn rits voelde en dat Ed aan mij vroeg, waarom ik hem met een rimpelloos gezicht en met grote ogen aankeek.
Ik zei tegen hem, ik word zo opgewonden van die mooie meid, dat er een enorme zwelling achter mijn gulp is verschenen en ik al mijn overbodig vel nodig heb om een enorme erectie te bewerkstelligen.
Door deze reactie, kan ik gewoon mijn ogen niet meer sluiten omdat ik vel te kort kom om ze te dicht te doen.Sjoerd pakte een mooie meerval van 62 cm en zijn aas lag er net pas 10 minuten in!
Dat kan gunstig zijn voor iedereen en dat voorspelde misschien wel meerdere vangsten.
Ik heb nu mijn dobbers zinkend afgesteld.
Dat betekent, dat de 30 grams dobbers met 31 gram lood zo zijn afgesteld en eigenlijk bijna zinken als het lood de bodem heeft bereikt en dan stel ik het schuifje zo af, dat het lijkt of de dobbers zweven.

Niels haalde de tweede meerval van 68 cm bij zijn vader in de boot.
Inmiddels was het donker geworden en Ed en ik hoorden het geplas van de strijd aan de overkant en hun hoofdlampjes gingen aan.
Even later zagen we de flitsen van een fototoestel en later bleek, dat de foto’s van de vangst mislukt waren.
Jammer.Wij, maar ook de rest van de mannen konden deze sessie geen meerval in de boot krijgen, echter deze avond werd toch met twee meervallen afgesloten door Sjoerd en Niels.
Ed kreeg nog een prachtige wegloper en toen hij een gat in de lucht sloeg, voelde hij zelfs geen enkele weerstand.
Mis!
Ook jammer.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator