Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Meerval specials|| Vissen op meerval, we gaan het weer proberen. (11 mei 2011)
 

    
 
Vissen op meerval, we gaan het weer proberen. (11 mei 2011)


Om 19.30 uur stond ik voor de deur van Marco.
Vanavond gaan we weer met een aantal visvrienden de meerval in zijn habitat opzoeken en hopelijk krijgen we er een aan de haak.
We gaan iets later dan 19.00 uur, omdat het pas na 22.00 uur begint te schemeren en je voor die tijd minder aanbeten krijgt, alhoewel Sjoerd van de week een meerval ving voor 20.00 uur en het nog volop licht was.De plattegrond van de plekken zit in ons hoofd en we weten precies waar we de meervallen kunnen verwachten.
Dat wil niet zeggen, dat we ze ook direct vangen, nee, maar we maken allemaal een grote kans om ze aan de haak te krijgen.

Dirk, die twee dagen geleden met Ron aan het meervalvissen was, haakte onverwacht een snoek van 113 cm en daar valt toch je mond van open.
Ik had zijn gezicht wel eens willen zien, toen die kneiter boven water kwam.Ik zit vaak te denken aan de Ebro.
Ed en ik hebben daar een fijne week gehad en dat ga ik straks in juni over doen met mijn vismaat Theo en hopelijk daarna in dit jaar ook weer met Ed.
Ik voel nog steeds de kracht van de grote meervallen in mijn dromen en ik verlang weer terug naar de strijd en de verbeten gevechten van deze prachtige vissen.

Het wordt donker en we hebben nog niks gezien wat op een aanbeet leek. Marco wordt ongeduldig en verkas zijn boot naar een in zijn ogen betere spot.Ik controleer of mijn hoofdlamp het doet en doe deze vast rondom mijn petje en vouw mijn andere lamp even open of de leds willen branden.
Mijn onthaaktang ligt klaar, de handdoek, mijn fototoestel en mijn boiliesteker liggen in handbereik en ik heb een regenbroek uit Zweden aangetrokken, waar de muggen hun steeksnuit op kapot steken en niet bij mijn vel kunnen komen.

Ik heb express mijn overhemd met lange mouwen van Orvis uit Amerika aangetrokken, die behandeld is met een antisteekspul, zodat stekers, zoals murzels en muggen bij aanraking met de stof van het overhemd het loodje leggen.

(The Bugsaway® shirt won't let bugs or a sunburn ruin your vacation. The shirt fends off annoying insects and harmful ultraviolet rays so you can enjoy your travels. EPA registered, odorless Insect Shield® Repellent Apparel helps keep biting and potentially disease carrying insects at bay. Insect Shield® is effective through 70 washes. Repel more than insects, the shirt also provides UPF 30+ protection from the sun)Peter is stil.
Uiterst geconcentreerd staart hij, bijna obsessief naar zijn twee dobbers, om maar geen aanbeet te missen.
Die zou voor hem en mij, maar ook voor Ron en Dirk voor vandaag uitblijven.
Marco is de enige waarbij een van zijn dobbers onderging en drie seconden later weer naar boven plopte.

Frustrerend gewoon, maar de aanbeet zette niet door!
Zo’n aanbeet kan je missen als een mierenkolonie tijdens een picknick.Na nog een keer verkast te hebben en het er na een half uur uit zag, dat er vandaag geen successen geboekt zouden worden, voeren we rond middernacht weer terug naar de trailerhelling en naar huis.
We gaan het zo snel mogelijk weer overdoen. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator