Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 49 (Voorbereidingen Meervaltrip)
 

    
 
Leo vertelt nr 49 (Voorbereidingen Meervaltrip)


Dit wordt mijn tweede meervalsessie naar de Ebro in Spanje.
De laatste maanden zit ik te tanddakken en de dagen te tellen wanneer ik met Theo het vliegtuig in kan stappen richting Barcelona.Als we daar aankomen, dan staat er op het vliegveld een huurauto voor ons klaar en na een rit van ca. 3 uur zijn we op de plaats van bestemming, namelijk, Playas de Chacon aan de Ebro.
Daar zullen we ontvangen worden door Rinus en Roxanne Houtkooper, die ons een week op zullen nemen.

Er gaat weer van alles door je hoofd en je bent als de dood dat je iets vergeet mee te nemen en daarom heb ik een lijstje gemaakt voor de meervalvisser die met het vliegtuig naar zijn bestemming gaat.
Je kunt dit lijstje vinden onder het kopje “Techniek en materiaal”.
Reuze handig en na het printen er van, kan je dit zelf nog aanvullen met meerdere items, want ik pretendeer niet dat het compleet is.Er zijn nogal wat regels voor de Ebro opgesteld die je het beste kunt naleven, want de boetes zijn niet gering.

Je moet binnen twee meter bij je hengels blijven
Geen levend of dood aas (karper/snoekbaars)
Dus ook geen paling dood/levend (boete 1500.- euro per paling)
Boeien slechts 25 meter uit de waterkant (geen gewone plastic flessen)
Geen tweetakt buitenboord motoren (1000.- euro boete)
En…….je mag slechts met twee (2) hengels vissen

De Guardia Civil houdt (soms) scherp toezicht en “pikken” vaker de buitenlanders uit voor controles, omdat die soms onwetend is van alle regels.Het wordt een bloedhete week, vertelde Rinus en Roxanne mij via een mail en daar ben ik wat minder blij mee, omdat ik snel verbrand ondanks het smeren van factor 50 zonnebrandcrème, die voor kinderen is bedoeld.
Kan je nagaan wat voor een teer huidje ik heb.

De meervalhengels gaan in een zelfgemaakte hengelkoker mee (gekregen van Ed) en de rest van de spullen in een duffel en handbagage.
Ik neem ook een extra vistasje mee, die ik opvouw in mijn koffer en in Spanje kan gebruiken om de kleinere meervalartikelen naar de boot te vervoeren.Persoonlijk vind ik het ook handig om een of twee Shoppingbags van AH of C1000 mee te nemen, die zijn lekker opvouwbaar en je kunt in een van deze ruime tassen je regenkleding of een extra vest/trui/jasje in kwijt om ook naar de boot te vervoeren en in de andere stop je de vuile kleding die je opspaart in je vakantietijd.

Voor Theo is het de eerste keer, dat hij werkelijk op meerval gaat vissen en misschien krijgt hij aan de Ebro zijn “vuurdoop” en vangt hij een werkelijke kneitebijter, want dat is voor iedereen weggelegd.
In september ( net als in september 2010) ga ik het nog een keer overdoen met Ed.
Na deze meervalvakantie gaan we daar eens uitgebreid plannen over maken en de door mij (en Theo) opgedane ervaringen uitwisselen, want er kan sinds vorig jaar september veel veranderd zijn.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator