Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 50 (Boekenpret)
 

    
 
Leo vertelt nr 50 (Boekenpret)


Sommigen trouwe lezers vroegen aan mij, waarom ik mijn verhalen eigenlijk niet bundel en het in boekvorm uit wil geven.
Dat klinkt verleidelijk en het is natuurlijk voor mij een kick als er een boek in mijn boekenkast staat, waarop mijn naam is gespeld en nog leuk is om te lezen ook.Dan zal ik een greep moeten doen in mijn ruim 880 verhalen en strips en de leukste (zitten er leuke tussen dan?) ervan in een naslagwerk proppen voor de altijd hongerige lezers als die zitten te kleien op de poepdoos en tijd hebben om te lezen tussen het figuur kakken door.

Maar dat kost geld, vele honderden euro's zelfs en dan is het nog maar de vraag, welke lezer bereidt is om bijvoorbeeld 15.- euro voor dat stukje verzamelde proza neer te leggen.
Ik moet er dan wel heel veel verkopen om uit de kosten te komen.

Goed, er zullen genoeg vissers zijn, die uren langs de waterkant vertoeven en tijd over hebben om een boekje ter hand te nemen (denk maar even aan karpervissers) om de opgetekende verhalen te lezen, die door mijn eeltige vingertoppen op een toetsenbord met letters zijn ontstaan.
Een kilo boilies minder naar de waterkant en voor dat geld een verhalenbundel van mij aangeschaft, is nog te overwegen waard.Het kan ook een waardevol cadeau zijn op een verjaardag of Vaderdag, Sinterklaas of als een verpakt cadeautje onder de Kerstboom.
Je kunt het lezen tijdens de verloren tijd in de trein, stiekem op je werk en als je het uitgelezen hebt kan je het doorgeven aan een ander sukkel, ik bedoel lezer.
Je kunt het boekwerkje zelfs gebruiken om onder een poot van een scheefstaand tafeltje te plaatsen, maar dan verlang ik wel, dat je het eerst gelezen hebt.

En dan de titel van het boekje.
Hoe zal ik het gaan noemen?
Gewoon Kneitebijter Leo of Grappige visverhalen of Komt een man bij de waterkant of Vissen Liegen Vangen of Verzameld zooitje ellende.
Je ziet, je kunt alle kanten op en het is niet zo eenvoudig om een titel te verzinnen.

Dit is waarschijnlijk een te kleine maat (zie lucifer)

Ik kijk natuurlijk ook naar het model, want je kunt het in allerlei maten laten drukken, de lettergrootte aanpassen voor de oudere vissers onder ons, waar de armen steeds korter schijnen te worden bij het lezen, de bladzijden op de rug van het boek in laten binden of aaneen laten plakken en heel belangrijk, uit hoeveel bladzijden moet het bestaan, aangezien een boek dat net zo dik is als een telefoonboek, je breukbanden voor je liezen aan moet schaffen om het te tillen.

De omslag, laten we vooral de omslag niet vergeten.
Als ik mijn eigen portret op de omslag plaats, dan koopt geen levend wezen mijn boek, omdat mijn boeventronie nu niet direct uitnodigt tot aankoop.
Nu al geven mensen mij gelijk hun portefeuille of portemonnee als ik ze aanspreek op straat, om bijvoorbeeld de weg te vragen en ze lopen daarna direct hard weg voor ik maar iets kan zeggen.
Nee, een omslag verzinnen heeft nogal wat blote voeten in de aarde, en dat komt weer omdat ik nu al naast mijn schoenen loop van pure kapsones.Ik ga er maar eens diep over na denken.
Per slot van rekening staan mijn verhalen gratis en voor niks op mijn site, dat kost de lezer geen cent, alleen kost het mij geld omdat ik de site moet onderhouden en de ruimte aan verhalen en foto's blijvend moet reserveren.
De kosten van het A4 papier, de inktpatronen in zwart/wit en kleur zijn er ook niet goedkoper op geworden en de printer moet te zijner tijd ook vervangen worden.
Ook de opslag van mijn verhalen en foto's hebben extra geheugen nodig en die moet ik ook regelmatig aanschaffen.Het enige wat ik met een boek kan bereiken is een groter gebied bestrijken, waar veel meer mensen opmerkzaam worden gemaakt over mijn geschreven visverhalen, want ze zullen dan in diverse boekenwinkels en zelfs op bekende boekenverkoopsites te koop liggen.
Het boek zal besproken worden, reviews geschreven en in vele handen terecht komen en is dat mijn uiteindelijke bedoeling?

Nee, eigenlijk hoor ik een bijdrage te vragen aan elke lezer, bijvoorbeeld minimaal 10 euro, te storten op giro NL22INGB0000737018, want gepensioneerden hebben nu eenmaal geen ruime knip voor alle extra's of kunnen jullie zuinige neten niet van je geld af?
Daar moeten jullie eens over nadenken, over die arme sloeber die zijn vingers blauw tikt om jullie te voorzien van sappige verhalen.
Ben benieuwd.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator