Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 51 (Gebroken, 30 jaar oude Orvis vliegenhengel)
 

    
 
Leo vertelt nr 51 (Gebroken, 30 jaar oude Orvis vliegenhengel)


Toen ik met Appie eindelijk naar de Kyll, bij Kyllburg gingen vliegvissen, kon ik niet bevroeden dat ik mijn vliegenhengel zou breken.
Ik maakte een misstap in de Kyll en ik werd gelijk door een grote steen onder water, met een zeer schuine gladde kant afgestraft en ging bijna kopje onder.Het water was koud en ik als ik gezopen zou hebben, dan was ik waarschijnlijk gelijk ontnuchterd.
De lieslaarzen liepen vol en al soppend strompelde ik naar de oeverkant van de Kyll en keek naar mijn vliegenhengel, die zo op het gezicht geen schade had opgelopen.

Niets is minder waar, want precies boven het kurken handvat was mijn Henry’s Fork van 30 jaar oud versplinterd en dus onherstelbaar kapot.
Altijd zuinig op geweest en deze Vintage Orvis hengel voor een aftma vijfje, was kaduk in het kwadraat.
Dierbare herinneringen drongen zich aan mij op en ineens besef je hoe vaak je met dit hengeltje hebt gevist.

Gebroken vliegenhengel en een nat pak.

Ik ben bij de ING verzekerd tegen schade aan eigendommen op vakanties en heb deze ingeschakeld om misschien de vliegenhengel vergoed te krijgen.
Al zou het maar een klein bedragje zijn om dezelfde vliegenhengel 2ehands te kunnen kopen, maar ik kreeg geen geld, geen spie, dus geen pecunia.
De hengel was te oud en na aftrek van mijn eigen risico van 100.- euro, bleef er niets over.Dan maar een zoekadvertentie op Marktplaats gezet en hopen, dat iemand deze hengel overcompleet heeft, want deze serie uit de jaren tachtig worden niet meer door Orvis gemaakt.
En na een week of twee, kreeg ik een mailtje en ErikdeNoorman (bijnaam) uit Soest had er nog een staan en voor 125.- euro kon ik hem ophalen.

Helemaal goed en ik rondom blij.
De volgende dag heb ik hem opgehaald en het frappante was, dat deze Henry’s Fork een (1) maand jonger was dan mijn eigen (gebroken) vliegenhengel.

Links mijn gebroken en rechts de “nieuwe” aangekochte vliegenhengel

Er zaten wat gebruikssporen op, maar dat hindert niet, want wat kan je anders van een dertig jaar oude vliegenhengel verwachten.
Mijn eigen vliegenhengel heeft een andere reelhouder (luxer met Notenhout), dan de 2ehandse want daar loopt het kurk door tot de reelhouder.

De handgreep heeft ook een andere sigaarvorm en de wikkelingen zijn anders van kleur.
Nu heb ik wel een verkasoogje, want mijn eigen vliegenhengel had deze niet.Het voordeel is, dat ik nu een reserve top heb, voor als er weer een ongelukje gebeurd, want die past precies.
Ik ben weer blij, dat hij weer bij mijn Orvis, drietje, viertje en zesje past en gelukkig heeft er een vliegvisser gereageerd op mijn oproep op Marktplaats.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator