Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 52 (Karperpraat)
 

    
 
Leo vertelt nr 52 (Karperpraat)


De karpers zijn voor de karpervissers net vrouwen.
Na de daad (drillen) worden ze verder liefdevol verzorgd, geknuffeld en gefotografeerd voor het relatieboek en na een tijdje vertroetelen worden ze weer vrij gelaten voor een andere karpervisser.Je wordt verguisd, verstoten als je de karper onheus behandeld, niet goed verzorgd en helemaal als je met een schaar of mes de vinnen afknipt of kortwiekt en daarmee beschadigd.
Dan kan je rekenen op een aanvaring met je medecollega’s, die dit gedrag niet tolereren en je daar op aanspreken of molesteren.

Deze handelingen vinden vrijwel altijd in het geniep plaats, omdat de daders heus wel weten dat ze fout bezig zijn, anders wordt dit wel ten overstaan van iedereen die het zien kan in het openbaar gedaan.Deze meneer weet waarschijnlijk niet hoe je een karper of andere vissen weidelijk moet behandelen, anders laat je niet toe dat een ander deze foto maakt en sta je helemaal niet toe, dat deze foto naar een gerenommeerd visblad wordt verstuurd om gepubliceerd te worden.

Zo namen vroeger de Neanderthalers hun gevangen voedsel mee naar hun grot en deze man heeft geen weet wat hij aanricht met deze 31 ponds karper, door hem zo vast te houden.
Hij werd nog door het blad met zijn vangst gefeliciteerd ook.Ik heb al eerder foto’s van mannen met vissen geplaatst, die klaarblijkelijk niet weten hoe je een vis moet behandelen.
Jammer genoeg zijn er nog steeds lieden die dat doen en ik snap helemaal de redactie van het visblad niet, want als redacteur van een dergelijk blad had ik deze foto nooit geplaatst.

 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator