Leo Olierook Fishing Adventures

    Homepage || Leo vertelt|| Leo vertelt nr 54 ((Vis)Vrienden voor het leven?)
 

    
 
Leo vertelt nr 54 ((Vis)Vrienden voor het leven?)


“Vrienden voor het leven”, dat is de openingszin van een liedje van een televisieprogramma.
Vrienden, ineens een zwaar beladen woord over twee of meerdere mensen, die samen alle emoties, stille genoegens, maar ook geheimen delen en waarbij soms en vaak hun echtgenoten geen weet van hebben, wat er geestelijk bij hun partner speelt.Vrienden delen alles, vrienden kunnen op elkaar bouwen en vrienden kunnen elkaar opbellen dat ze in de shit zitten en hulp nodig hebben.
Vrienden kunnen alles aan hun vriend vertellen zonder dat ze bang hoeven te zijn, dat het doorverteld wordt aan derden, want zij stellen zich kwetsbaar en emotioneel tegenover de ander op en dan is “geheimhouding” vanzelfsprekend en van een groot belang.

Vrienden kunnen ook heel eerlijk zijn tegen elkaar en ze staan open voor elkaars mening en kunnen elkaar eens goed de “waarheid” zeggen zonder dat er ingeboet wordt aan hun vriendschap.
Dat accepteren vrienden van elkaar en dat hoort zo.
Als je echt een vriend bent, dan kan je makkelijk tegen commentaar, dan accepteer je de mening van de ander, ondanks dat je even moet slikken.Er zijn maar weinig mensen die “echte” vriendschap herkennen en dit ook vrijelijk kunnen beleven, want er liggen allerlei vervelende valkuilen en strikken op het pad van echte waarheden en beleefde emoties, die gebruikt kunnen worden om de ander verschut te laten gaan.

Het is helemaal uit den boze om na het beëindigen van een vriendschap, de in het vertrouwen vertelde geheimen door te vertellen aan derden om de ander in diskrediet te brengen, als een extra schop in de rug.
Dat komt door het onvermogen van een, de blijkbaar benadeelde partij, die zijn frustraties op geen andere manier blijkt te kunnen uiten.
Echte mannen kunnen een hoop van elkaar hebben.

Dan spelen grootte, kracht, superioriteit of status in de maatschappij helemaal geen rol, want vriendschap versmelt en de gedeelde emoties blijven levend en zijn en blijven een deel van de vriendschap.
Het is belangrijk dat vrienden elkaar tegemoet kunnen komen en na een dispuut nog steeds door een deur kunnen gaan en elkaar blijven respecteren.Jammer, dat sommige vrienden niet de eerste stap kunnen zetten om een einde te maken aan een stille ruzie en weer door kunnen gaan waar ze gestopt zijn.

Voor anderen is het een onbegrijpelijke zaak, als ze deelgenoot worden van de verbroken vriendschap, want in hun ogen was en is een vriendschap een vanzelfsprekend gevolg van het met elkaar omgaan en dat daar een werkelijke vriendschap is uit ontstaan een logisch gevolg.
Maar is het herenigen wel zo gemakkelijk, want de voorheen gedeelde emoties kwamen uit het hart en die heeft toch wel een flinke deuk opgelopen.
Hoe kan je weer de draad op pakken en natuurlijk reageren en spontaan tegen de ander zijn als je dat is onthouden door een simpele ruzie, want niets in het leven blijkt kwetsbaarder te zijn, dan een gekrenkte trots en het gevoel te hebben opzij gezet te zijn door een vriend.Eigenlijk doe je jezelf gewoon tekort.
Een tijdje geleden zei een vismaat en (ex)vriend tegen mij, “Ik ben blij dat je weer terug bent van je week vakantie, want ik heb de hele week nog geen glimlach over mijn lippen kunnen krijgen, terwijl we elke keer als we elkaar zien ik moet gieren van de lach door je snedige en geestige opmerkingen”.
Kijk, dat bedoel ik nou, dat is echte vriendschap en dat gooi je allemaal weg door een onenigheid.
Dat is toch zonde als je zo goed met elkaar kunt opschieten.

Dan kan je wel stijfhoofdig en trots blijven en dat allemaal missen, maar dat moet na een week zelfmedelijden over zijn en dan zoek je weer contact.
Vrienden zijn al zo schaars.
Tja. 
naar boven
 

© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2012

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator