Leo Olierook Fishing Adventures


Beknopte biografie


Mijn naam is Leo Olierook, geboren in Den Haag en kom uit een gezin van 4 kinderen. Op 21 juni 1969 (langste dag) ben ik verloofd en op 21 december 1970 (langste nacht) ben ik gehuwd met Els Almoes. Wij hebben twee zoons gekregen, geboren in 1972 en 1983.Mijn vak was taxateur van goud, zilver en diamant en voorheen was ik hoofd pandhuis in Den Haag (Bank van Lening)
Momenteel ben ik gepensioneerd en woon gedeeltelijk in Mijdrecht en Den Haag.

Ik hou van vissen en ben zelfs over de grenzen bezig met mijn hobby. Eigenlijk ben ik mijn hele leven al visser in hart en nieren geweest en de ene keer stort ik me op vlokvissen, witvissen, dan weer op vliegvissen en dan weer op roof- of karpervissen.

Met deze site ben ik in juli 2008 begonnen omdat ik vol met verhalen zit en daar anderen deelgenoot van wil maken. Het doet mij ook goed, dat er bijna 35.000 hits per maand hebben plaatsgevonden (cijfers februari 2013) en nu maandelijks ca. 22.000. Wekelijks kunt u nieuwe verhalen verwachten, omdat ik net als een ander niet emotieloos kan vissen en dat graag wil ventileren.

Ik heb het vissen op meerval ook pas geleden ontdekt en daar heb ik een aparte categorie van gemaakt.
U kunt daar nu ook verhalen over lezen, want in september 2010 ben ik voor het eerst naar de Ebro in Spanje geweest (meerval 2.10 mtr) en in 2011 zelfs twee keer (meerval 2.05 mtr). In 2012 ben ik er ook geweest (meerval 2.20 mtr)en dat is voorlopig mijn Persoonlijk Record (PR).
In het jaar 2013 ben ik er ook twee keer geweest, want er is niets mooiers dan een meerval van 60 a 70 kilo of een 25 kilo karper aan een hengel vanaf de kant te vangen.
Ik mocht in 2014, 2015 en in 2016 ook twee keer naar Playas de Chacon afreizen en zolang het gaat, ben ik van plan er elk jaar naar toe te gaan, dus ook in dit jaar 2017.Met nu circa 850 verhalen is deze site nog lang niet compleet, want dit zal nog vele jaren duren.
En de reden is, dat ik steeds meer kan vissen door mijn toegenomen vrije tijd vanwege mijn pensionering en ook besteed ik meer aandacht aan mijn hengelmateriaal, het verkennen van grote rivieren en de manieren hoe je het best op bepaalde vissoorten kunt vissen.
Onder "Andere visverhalen" staan een aantal Personal Best's (PB's) die ik de lezer niet wil onthouden.
Met regelmaat moet ik deze ook actualiseren omdat ik steeds weer grotere vissen vang en daar moet toch een keer een einde aan komen, zul je zeggen.

Vlokvissen op ruisvoorn in de Boswetering bij de Woerdense Verlaat, lang........lang geleden

 
 
Leo Olierook Fishing Adventures
© Leo Olierook Sportsfishing Adventures 2008-2018

  Webdesign by Theo J. de Wit

Google Sitemap Generator